Ο ξαφνικός γάμος: O Βλαδίμηρος Πούτιν θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ερντογάν στην εξουσία… Η ανοιχτή πόρτα στον Πούτιν για να βλάψει τη Δύση!

epa10422446 A placard depicting Russian president Putin as people form a symbolic human chain across the Charles Bridge to mark the Day of Unity of Ukraine, in Prague, Czech Republic, EPA, MARTIN DIVISEK




To σημαντικό Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil στο οποίο αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ταγιπ Ερντογάν (Erdogan) στην εξουσία, στην Τουρκία.

Τίτλος του άρθρου: TurkeyPutins Open Door for Harming Western Interests – Τουρκία: Ανοιχτή πόρτα του Πούτιν για να βλάψει τα δυτικά συμφέροντα

H φιλία του Πούτιν και του Ερντογάν (PutinErdogan) καθίσταται όλο και πιο σημαντική και για τις δύο πλευρές.

Η Τουρκία αρνήθηκε να εφαρμόσει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, άφησε ανοιχτό τον τουρκικό εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη και αποτέλεσε φιλόξενο καταφύγιο για τους Ρώσους και τα κεφάλαιά τους.

Μόνο τον περασμένο Ιούλιο, οι εξαγωγές της Τουρκίας στην Ρωσία παρουσίασαν 75 % αύξηση σε ετήσια βάση. Τον Οκτώβριο οι Financial Times έγραψαν ότι, μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, 28 δις δολ αγνώστου προελεύσεως εισέρευσαν στην Τουρκία.

Η Τουρκία βοηθά την Ρωσία αλλά και το αντίθετο, καθώς τα ρωσικά χρήματα καλύπτουν κενά της χειμαζόμενης τουρκικής οικονομίας και των συναλλαγματικών αποθεμάτων της που είναι καίριας σημασίας για τον Erdogan ενόψει των εκλογών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin προσπαθεί να δέσει την Τουρκία στο ρωσικό άρμα, μέσω αμοιβαίων συνεργασιών στους τομείς ενέργειας, άμυνας, εμπορίου και οικονομίας.

Η συνεργασία τους αυτή οφείλεται τόσο στο αμοιβαίο όφελος αλλά και στην κοινή τους ιδεολογική βάση, που είναι το μίσος τους προς την Δύση.

Ενώ παραδοσιακά οι Τούρκοι ισλαμιστές και ιδιαίτερα οι νέο-Οθωμανοί είχαν ιστορικό μίσος προς την Ρωσία, ο ξαφνικός ‘γάμος’ του ErdoganPutin σε μία συγκυρία όπου ο Putin συνιστά απειλή για την Δύση, δείχνει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την Νατοϊκή Τουρκία για τα δικά του συμφέροντα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ο Erdogan στην εξουσία.

ΠΗΓΗ: Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil

Η Ελλάδα σταδιακά αποκτά πρωτοφανές πλεονέκτημα αεροπορικής ισχύος, λέει το Forbes: Η Τουρκία, αν δεν λάβει τα F-16, θα έχει σοβαρό πρόβλημα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: