Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Μπάιντεν βρήκε τα απόρρητα έγγραφα και τον «κάρφωσε» χωρίς καμία συζήτηση μαζί του

epa10411709 US President Joe Biden (R), with Vice President Kamala Harris (C), shakes hands with Golden State Warrior guard Stephen Curry (L) during a ceremony to celebrate the Golden State Warriors for their 2022 NBA championship in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 17 January 2023. The Warriors visit the White House today following their victory over the Washington Wizards yesterday. EPA/SHAWN THEW




Ο προσωπικός δικηγόρος του Τζο Μπάιντεν – ο οποίος βρήκε τα απόρρητα έγγραφα μέσα στο think tank του Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον – έχει ήδη μιλήσει με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, σύμφωνα με έκθεση.

Ο Πάτρικ Μουρ κλήθηκε να καθαρίσει το γραφείο του Μπάιντεν τον Νοέμβριο και βρήκε τα έγγραφα, ανέφερε το CNN. Στη συνέχεια, ο Μουρ ενημέρωσε το Τμήμα Εθνικών Αρχείων και Δικαιοσύνης. Την Τρίτη προέκυψε ότι ο Μουρ έχει ήδη μιλήσει με τον Τζον Λάους, τον εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη βόρεια περιφέρεια του Ιλινόις .

Ο Λάους είχε αρχικά επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του απόρρητου υλικού. Τη δουλειά του έχει πλέον αναλάβει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ, ο οποίος διορίστηκε στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Λάους ήταν ήδη γνωστό ότι είχε μιλήσει με αρκετούς άλλους βοηθούς του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της Κάθι Τσουνγκ, πρώην εκτελεστικής βοηθού του Μπάιντεν.

Την Τρίτη, ο Μπάιντεν χαμογέλασε και γέλασε καθώς αγνόησε ένα μπαράζ ερωτήσεων σχετικά με το σκάνδαλο απόρρητων εγγράφων που έχει κατακλύσει την κυβέρνησή του – ενώ μια νέα συγκλονιστική έκθεση περιγράφει μια συμφωνία που έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης για να κρατήσει το FBI μακριά από την έρευνα.

Ο χαμογελαστός Μπάιντεν έμεινε σιωπηλός στο τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε – ενώ τα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν για τα ευαίσθητα αρχεία που βρέθηκαν στη δεξαμενή σκέψης του DC και στο γκαράζ στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον.

Εν τω μεταξύ, η Wall Street Journal αποκάλυψε την Τρίτη ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σκέφτηκε να ζητήσει από πράκτορες του FBI να παρακολουθούν τους προσωπικούς δικηγόρους του Μπάιντεν καθώς ερευνούσαν τα σπίτια του στο Wilmington και στο Rehoboth, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν, επειδή οι δικηγόροι του Μπάιντεν συνεργάζονταν μαζί τους.

Η νομική ομάδα του Μπάιντεν, μετά την ανακάλυψη της πρώτης δόσης των εγγράφων στη δεξαμενή σκέψης του στο DC, μίλησε με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παρουσία πρακτόρων του FBI ενώ οι δικηγόροι του Μπάιντεν διεξήγαγαν τις πρόσθετες έρευνες.

Τελικά, οι δύο πλευρές έκλεισαν μια συμφωνία όπου μόνο οι δικηγόροι του Μπάιντεν θα έκαναν την έρευνα και θα ανέφεραν αμέσως τυχόν ευρήματα. Βρήκαν περισσότερα έγγραφα – στο γκαράζ και στην «προσωπική βιβλιοθήκη» του σπιτιού του προέδρου στο Wilmington.

Βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης με τη νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ. Μετά από επανειλημμένα αιτήματα σχετικά με διαβαθμισμένα έγγραφα που φέρεται ότι είχε στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος, το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε τελικά ένα ομοσπονδιακό ένταλμα για πράκτορες του FBI να κάνουν έφοδο στο σπίτι του Τραμπ στη Μαρ-α-Λάγκο.

Ο πρόεδρος, εν τω μεταξύ, έχει αποφύγει να απαντήσει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις σχετικά με την καταστροφή των εγγράφων από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.

Για να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από τη διαμάχη, ο Λευκός Οίκος προσπάθησε την Τρίτη να επιτεθεί στους Ρεπουμπλικάνους και ζήτησε από τον Κέβιν Μακάρθι να αποκαλύψει όλες τις παρασκηνιακές συμφωνίες που έκανε για να γίνει Πρόεδρος.

Το GOP άσκησε πίεση στον Μπάιντεν και την απάντηση της κυβέρνησης στον χειρισμό απόρρητου υλικού υποσχόμενος έρευνες στο Κογκρέσο και απαιτώντας ημερολόγια επισκεπτών από το σπίτι του Wilmington – το οποίο ο Λευκός Οίκος λέει ότι δεν υπάρχει.

Κατά τη συνάντηση με τον Ρούτε, ο πρόεδρος δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων – συμπεριλαμβανομένης μιας για το αν θα μιλήσει με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ.

Ο Χουρ αναμένεται να ξεκινήσει τη δουλειά του ως ειδικός σύμβουλος μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς έπρεπε να ειδοποιήσει το ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο που εργάζεται.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ, Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι, έστειλε επιστολή στον αρχηγό του προσωπικού του Μπάιντεν, Ρον Κλέιν, την Κυριακή ζητώντας πρόσβαση σε τυχόν ημερολόγια επισκεπτών που φυλάσσονται για το σπίτι στο Ντέλαγουερ.

«Χωρίς κατάλογο ατόμων που έχουν επισκεφθεί την κατοικία του, ο αμερικανικός λαός δεν θα μάθει ποτέ ποιος είχε πρόσβαση σε αυτά τα εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα», έγραψε.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής επισκεπτών, καθώς πρόκειται για μια ιδιωτική κατοικία.

Και, την Τρίτη, ο Ίαν Σαμς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, πραγματοποίησε μια ενημερωτική κλήση με δημοσιογράφους για να καταδικάσει τις έρευνες των Ρεπουμπλικανών.

«Η οργή τους είναι καθαρό θέατρο», είπε.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ο πρόεδρος Μπάιντεν πάει εκτάκτως στην Καλιφόρνια: Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, τεράστιες οι καταστροφές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: