Ο Πούτιν δεν υπολογίζει τίποτα: Έκρηξη στο Κίεβο λίγη ώρα μετά την έλευση του νέου έτους, προηγήθηκαν επιθέσεις με UAVs-καμικάζι

epa10384026 Medical workers, together with the police and investigators work at the site of the Russian missile attack, in Kyiv, Ukraine, 31 December 2022. Russian missiles targeted major cities across Ukraine on 31 December prior to the New Year celebration. Kyiv Mayor Vitaliy Klitschko reported explosions and destruction in three districts of the capital. EPA, ROMAN PILIPEY




Έκρηξη ακούστηκε στο Κίεβο προτού συμπληρωθεί μια ώρα από την έλευση του 2023, με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας να ανακοινώνει πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «εργάζεται» για την προστασία της πόλης από τα πλήγματα του ρωσικού στρατού.

«Ακούστηκε έκρηξη στην πρωτεύουσα. Η αντιαεροπορική άμυνα είναι (επιχειρησιακή)», ανέφερε μέσω Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Η έκρηξη ακούστηκε περί τις 00:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδουν πως άκουσαν εκρήξεις μετά τα μεσάνυχτα και τις σειρήνες της αεράμυνας στην πρωτεύουσα και σε περίχωρα του Κιέβου.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για επιθέσεις με UAVs-καμικάζι στην Οδησσό, στη Μικολάιφ (νότια) και στη Ντνίπρο (κεντρικά).

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως σημειώθηκαν ρωσικές επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι λίγη ώρα πριν αλλάξει η χρονιά.

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην Οδησσό, στη Μικολάιφ (νότια) και στη Ντνίπρο (κεντρικά), μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στη Μικολάιφ, ο Βιτάλι Κιμ, έκανε λόγο για δυο σχηματισμούς UAVs που θεάθηκαν στην περιοχή. Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ εναντίον των αεροσκαφών, που ο αξιωματούχος είπε πως ήταν ιρανικής κατασκευής Shahed-136.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το 2023 θα είναι η χρονιά της «νίκης» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Λαχταράτε για πίστη και ελπίδα; Αυτές βρίσκονται στις (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις εδώ και πολύ καιρό (…) Λαχταράτε για φως; Αυτό βρίσκεται μέσα σε όλους μας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα», η παροχή του οποίου έχει διαταραχθεί σοβαρά από τους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, είπε στο Telegram ο Ζελένσκι.

«Καλή χρονιά! Η χρονιά της νίκης μας», κατέληξε, καλώντας τους συμπατριώτες του να «δουλέψουν», να «αγωνιστούν» και «βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».

Στο δικό του βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία και ότι η χώρα του μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την «πατρίδα» και για να διασφαλίσει την «αληθινή ανεξαρτησία» για τον λαό της.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Κίεβο, Ukraine

Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης δηλώνει ο Ζελένσκι στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του- Μέχρι το τέλος στο πλευρό σας λέει ο Μακρόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: