Ο κόσμος καίγεται κι ο ρωσικός στρατός… ξυρίζεται: Χλεύη, καζούρα και “κόντρες κορυφής” για εντολή του διοικητή των εισβολέων περί “αξιοπρεπούς ξυρίσματος”

Moσχοβίτες περιμένουν σε στάση λεωφορείου κοντά σε μια αφίσα που απεικονίζει έναν Ρώσο στρατιώτη που σκοτώθηκε στα μέτωπα της Ουκρανίας και με σύνθημα που γράφει «Δόξα στους ήρωες της Ρωσίας». EPA/MAXIM SHIPENKOV




Ο διορισμός του στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ ως νέου διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία δεν φαίνεται να αποφέρει απολύτως επιτυχημένα αποτελέσματα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική πληροφόρηση αναφέρει  ότι ο στρατηγός Γκερασίμοφ, ο οποίος είναι επίσης Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, επιδίωξε να βελτιώσει την “καθημερινή πειθαρχία” από τότε που διορίστηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό φέρεται να περιλάμβανε την απαγόρευση στολών μη εντασσόμενων στο κανονιστικό πλαίσιο, τα ταξίδια με πολιτικά οχήματα, τη χρήση κινητών τηλεφώνων και μη τυποποιημένα κουρέματα – τα οποία αυτά καθαυτά δεν θα προσέλκυαν θετική ανταπόκριση στο στράτευμα.

Ωστόσο, το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας λέει ότι “η μεγαλύτερη χλεύη επιφυλάχθηκε για προσπάθειες βελτίωσης του επιπέδου ξυρίσματος των στρατευμάτων”.

Αναφέρει ότι η κίνηση έχει περιγραφεί από αξιωματούχους της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ως «φάρσα» που θα έβλαπτε «τη διαδικασία εξόντωσης του εχθρού».

Και ο Πριγκόζιν της Wagner βρήκε νέα ευκαιρία…

Παράλληλα, στην εκτός τόπου και χρόνου εντολή του Γκερασίμοφ ο  ολοένα και πιο συχνά αυτοπροβαλλόμενος ιδιοκτήτης της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν,  χωρίς ενδοιασμό [με δεδομένη την “κόντρα” του με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων] έσπευσε να συνταχθεί με τους επικριτές της εντολής, λέγοντας ότι “ο πόλεμος είναι η ώρα των ενεργών και των θαρραλέων και όχι των καλοξυρισμένων”.

Ένα μάτσο κλόουν προσπαθούν να πουν στους στρατιώτες, φθαρμένους από τη σκληρή στρατιωτική δουλειά, πόσες φορές πρέπει να ξυριστούν και τί άρωμα να χρησιμοποιήσουν για να συναντήσουν τους ανωτέρους τους. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί ένας νομικός περιορισμός και αυστηρή τιμωρία με φυλάκιση έως 50 χρόνια για ωραιοποίηση του στρατού…», είπε ο Πριγκόζιν.

Με πληροφορίες από SkyNews

 

Το Κρεμλίνο μας κρατά σε… αγωνία: Δεν επιβεβαιώνει ότι ο Πούτιν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: