Νίκη με ανατροπή της Γιουνάιτεντ επί της Σίτι: Βαριά ήττα της Λίβερπουλ, νίκη χρυσάφι για την Νότιγχαμ

epa10404941 Manchester United’s Luke Shaw (R) in action against Manchester City’s Riyad Mahrez (L) during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City in Manchester, Britain, 14 January 2023. EPA/Adam Vaughan




Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες από τη συμπολίτισσά της, Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί, επικρατώντας με ανατροπή, 2-1 εντός έδρας, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Premier League.

Οι «μπέμπηδες» έκαναν το επτά στα επτά σε όλες τις διοργανώσεις μετά τη διακοπή του αγγλικού πρωταθλήματος ελέω Μουντιάλ, ενώ μετρούν έξι νίκες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές στην Premier League και μία μόνο ήττα στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (8-2-1). Με τη νίκη αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μείωσε στον έναν βαθμό την απόσταση που τη χωρίζει από τη δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, Σίτι.

Αν και στον πρώτο γύρο, η Σίτι είχε νικήσει με 6-3 και παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με τον Γκρίλις στο 60ό λεπτό, εν τέλει έφυγε ηττημένη από το “Old Trafford”. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, σημείωσε δύο γκολ, αρχικά στο 78΄ με τον Φερνάντες και εν συνεχεία στο 82ο λεπτό με τον Ράσφορντ.

«Χαστούκι» της Μπράιτον στη Λίβερπουλ

Η Μπράιτον «ταπείνωσε» τη Λίβερπουλ στο «Αμεξ» (3-0), η Νότιγχαμ αποσπάστηκε περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις με το 2-0 επί της Λέστερ, η Σαουθάμπτον με «ανατροπή» (2-1)… έριξε την Έβερτον στον «πάτο» της βαθμολογίας, ενώ η Γουλβς πήρε βαθιά «ανάσα» με το 1-0 επί της εκ των ουραγών, Γουεστ Χαμ.

Η Λίβερπουλ μάλλον δεν είχε λάβει το μήνυμα της Μπράιτον από τον πρώτο γύρο (3-3) στο «Ανφιλντ» και σήμερα γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο «Αμεξ» από την ομάδα του Ντε Τσέρμπι. Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Σόλομον Μαρτς (2 γκολ), ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε με υπέροχο τέρμα ο Ντάνι Γουέλμπεκ.

Η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη της Μπράιτον απέναντι στους «κόκκινους» μετά από 10 ματς (5-5-0).

Χρειάστηκε να περάσουν 17 ματς χωρίς νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» για το πρώτο «τρίποντο» της Σαουθάμπτον απέναντι στην Έβερτον και, μάλιστα, με ανατροπή (2-1). Ο Γουόρντ-Πράους «σφράγισε» με τα δύο τέρματα που σημείωσε το τεράστιο «διπλό» των «Αγίων» κι έφτασε τα 51 με την φανέλα του συλλόγου!

Πλέον, οι «εφοπλιστές» μετά τα σημερινά αποτελέσματα έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Γουέστ Χαμ, που την ίδια ώρα γνώριζε την ήττα στο «Μολινό» από την Γουλβς (1-0).

Οι «Λύκοι» που προέρχονταν από τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ, πέτυχαν την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Διατήρησαν παράλληλα την πολύ καλή παράδοση που έχουν απέναντι στα «σφυριά», καθώς την τελευταία φορά που ηττήθηκαν ήταν το 2013! Έκτοτε μετρούν 7 νίκες, ενώ τρία ματς τελείωσαν ισόπαλα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μπρέναν Τζόνσον, η Νότιγχαμ πήρε τεράστια νίκη με 2-0 επί της Λέστερ, η οποία δεν έχει σκοράρει ποτέ στο «Σίτι Γκράουντ» (σε τέσσερις επισκέψεις εκεί έχει γνωρίσει τρεις ήττες, ενώ ένα ματς τελείωσε 0-0).

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Η Μίλαν τα κατάφερε, ισοφάρισε τη Λέτσε αλλά η ισοπαλία είναι σαν ήττα, βαθμολογικά [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: