Μνημείο ελαφρότητας η κατάθεση-μύθευμα της… φιλάνθρωπης Μπαϊντά: Ναι, ξέχασα πέθανε και ένα κοριτσάκι που λέγεται Μαρία

FILE PHOTO: Α group, who identify themselves as Syrians, have now been taken from the islet to Greece. Photo via BAIDA




Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον ύπουλο ρόλο της μυστηριώδους Μπαϊντά Σ., της γυναίκας που -από ό,τι περίτρανα αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα- εξετέλεσε ένα από τα κομμάτια, ίσως το πιο κρίσιμο, της σκηνοθετημένης υπόθεσης «νεκρή Μαρία στον Εβρο».

Τούτη τη φορά στην επιφάνεια έρχεται τμήμα της κατάθεσής της προς τις ελληνικές αρχές, την οποία δημοσιεύει στην έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.  

Η υποτίθεται συγκλονισμένη από τον «θάνατο» του μικρού παιδιού, Μπαϊντά Σ. φέρεται να καταθέτει για το συγκεκριμένο «συμβάν» με μία πρωτοφανή ελαφρότητα.

Ανακαλεί δε στη μνήμη της το «γεγονός» μόνον όταν έχουν προηγηθεί επανειλλημμένες ερωτήσεις των ελληνικών αρχών.

«Ναι ξέχασα είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία», φέρεται να είπε αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες ή να περιγράψει τις «τελευταίες στιγμές» του κοριτσιού, την ταφή του αλλά και τοχρονικό του «μοιραίου» τσιμπήματος από τον σκορπιό.

Οι διάλογοι

Συγκεκριμένα, η Μπαϊντά αφού περιγράφει το πως βρέθηκε στη νησίδα του Εβρου ερωτάται:

Συνέβη κάποιο άλλο περιστατικό πάνω στη νησίδα που θα θέλατε να αναφέρετε;

«Ναι, ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία».

Αυτό σε ποιά φάση συνέβη;

Αρχές Αυγούστου. Το κοριτσάκι το τσίμπησε όπως υπολογίσουμε εμείς σκορπιός γιατί δεν ήταν τσίμπημα σκορπιού και πέθανε μετά από κάποιες ώρες, και την αδερφή της την τσίμπησε αλλά ήταν από ζωύφιο (Η απάντηση όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην εφημερίδα βάσει της κάτάθεσής της)

Στο θέμα περί «μικρής Μαρίας στον Εβρο» αναφέρθηκε μιλώντας στον Σκάι και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Όταν έφτασε στην Ελλάδα το γκρουπ των 38 στις 15 Αυγούστου, την επόμενη ημέρα πήγα στον Έβρο για να ακούσω τι είχε συμβεί. Ελάχιστοι είπαν ότι πέθανε το κοριτσάκι –ανάμεσά τους και η Μπαϊντά– και αμέσως ξεκίνησε έρευνα» είπε ο υπουργός.

Σε δύο εβδομάδες είχε αποδειχθεί ότι ήταν ψέμα. Η η οικογένεια είχε πάντα μόνο τέσσερα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, όπως φαίνεται και στα πλάνα του βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη νησίδα, πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Eπικοινωνούσε με ΜΜΕ στη Γερμανία και τη Βρετανία και έπαιρνε οδηγίες

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, «επρόκειτο για μία γυναίκα, καλλιεργημένη, μορφωμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του οικονομικού μετανάστη».




«Όταν κατέθεσαν οι δικηγόροι τον Ιούλιο του 2022 ποιοι είναι στη νησίδα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στον κατάλογο των ονομάτων η Μπαϊντά. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο γκρουπ τελευταία στιγμή, οργανωμένη, εφοδιασμένη με το powerbank για να φορτίζει το κινητό της, με το οποίο επικοινωνούσε με δύο ΜΜΕ στη Γερμανία και την Βρετανία και έπαιρνε οδηγίες» δήλωσε.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Σκάι

Νέα μαρτυρία-φωτιά για το σκηνοθετημένο πρακτοριλίκι περί “νεκρής Μαρίας στον Έβρο”: “Ο διακινητής μάς είπε βάψτε το παιδί…”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: