Με αφορμή το ρεπορτάζ του CBS News: “Η απερχόμενη κυβέρνηση συνεχίζει να μας ρεζιλεύει διεθνών”, λέει το Επιτελείο του Μαυρογιάννη

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο Εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, Πάνος Παρρά, προέβη σε δηλώσεις, αναφορικά με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News παρουσίασε το σκάνδαλο την Κυριακή με μελανά χρώματα. Αρνητική ήταν και η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικων Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος εκτέθηκε με τις δηλώσεις του.

Η δήλωση του εκπροσώπου του Εκλογικού Επιτελείου, Πάνου Παρρά, ακολουθεί:

Το αφιέρωμα για την Κύπρο στη δημοφιλή εκπομπή ”60 Minutes” του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στο διεθνές ρεζίλεμα του τόπου μας, δίνοντας συνέχεια στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, των ολιγαρχών, της πολιτογράφησης καταζητούμενων ανά την υφήλιο αλλά και του ρόλου της απερχόμενης κυπριακής κυβέρνησης.

Οι ανεπαρκείς δηλώσεις στην ίδια εκπομπή του Υπουργού Οικονομικών κ. Πετρίδη δεν προκαλούν καμία έκπληξη αφού:

• Η απερχόμενη κυβέρνηση υπήρξε ο ενορχηστρωτής του σκανδάλου αυτού που εξέθεσε τη χώρα μας διεθνώς.

• Εμπλέκονταν σε αυτό μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και συνδεόμενα με αυτούς γραφεία, καθώς και το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

• Ο ίδιος ο κ. Πετρίδης δεν διαχώρισε ποτέ τη θέση του όλο αυτό το διάστημα.

• Παρά τον διεθνή διασυρμό, τα σχετικά πορίσματα παραμένουν κρυφά τάχα για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος,

Στις 5 Φεβρουαρίου, ας αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά από μας την ευθύνη που μας αναλογεί. Είτε θα δοθεί συνέχεια στην απερχόμενη κυβέρνηση με τους κυρίους Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη είτε θα επιλέξουμε το δρόμο της κάθαρσης, της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της απόδοσής ευθυνών με Πρόεδρο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Εντός των ημερών το πλάνο για ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη»: Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023 η νέα γεώτρηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: