“Μαγειρεύουν” δημοσκοπήσεις και παίζουν βρώμικα εναντίον του Χριστοδουλίδη: Επέλεξαν να κολυμπήσουν μέσα στη “λάσπη”




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ*, Φιλελεύθερος

Τις τελευταίες δυο-τρεις μέρες εμφανίζονται σε δύο εφημερίδες δημοσκοπήσεις και αναλύσεις, που θέλουν να κάνουν τους δημοσκόπους να σκίσουν τα πτυχία τους. Κάπως τα κάνουν τα μαθηματικά τους και τις στατιστικές τους, που δεν είναι εύκολο να τους παρακολουθήσεις.

Ανατρέπονται τα δεδομένα, γράφουν, τα ποσοστά των τριών πρώτων υποψηφίων αλλάζουν, η διαφορά τους όλο και σμικραίνει και το παιχνίδι είναι πλέον ανοικτό για όλα τα σκορ. Και όλα τα σπορ, μάλλον.

Θεωρείται πλέον ότι «είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούν (τα ποσοστά) με την πάροδο των ημερών, αν όχι των ωρών», έγραφαν χτες. Από ώρα σε ώρα αναμένουν δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν ότι ο Χριστοδουλίδης όχι μόνο δεν κερδίζει τις εκλογές αλλά ούτε καν θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Επικαλούνται και εκλογολόγους και δημοσκόπους (γεωγράφους ακόμα), οι οποίοι τρίβουν τα μάτια τους, λένε, με αυτά που βλέπουν τις τελευταίες ώρες. Είναι με το λεπτό που ανατρέπονται οι δεκάδες άλλες δημοσκοπήσεις.

  • Στο τέλος θα μειωθεί η ψαλίδα, είναι αναμενόμενο. Αν δεν μειωνόταν, ο Χριστοδουλίδης μπορεί και να έβγαινε από την πρώτη Κυριακή. Αλλά το να φτάνουν σε μαθηματικές εξισώσεις με συμπεράσματα ότι ούτε στον δεύτερο γύρο δεν θα περάσει, είναι ανεξήγητο.

Ο καημένος ο Χριστοδουλίδης με αυτά που διαβάζει δεν ξέρει τι να κάνει πλέον. Έτσι που ήρθαν τα πράματα βάρεσε συναγερμό στο επιτελείο του και στα κόμματα που τον στηρίζουν, να τρέξουν να ξανακάνουν τον γύρο όλης της Κύπρου (παθκιάν – παθκιάν), να κατεβούν ξανά στην κοινωνία να μάθουν τι έγινε. Διότι ένιωσε στην πλάτη του την ανάσα του Αβέρωφ και του Μαυρογιάννη και φοβάται ότι από ώρα σε ώρα θα τον προσπεράσουν.

Δεν είμαστε σοβαροί σε αυτό τον τόπο. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι και πολιτικοί, Opinion leaders που λένε, και δεν έχουν ούτε την αξιοπρέπεια να δεχτούν ότι ο Χριστοδουλίδης, ένας άνθρωπος μόνος του, χωρίς τους πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς, έπιασε τους πάντες στον ύπνο, και έδωσε ένα χαστούκι στα κόμματα -στα στελέχη τους και στους δημοσιογράφους (ναι, και στους δημοσιογράφους), δηλαδή στο κομματικό κατεστημένο- ένα χαστούκι που ήταν όλο δικό τους. Το έδωσε ήδη, ασχέτως ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι η κοινωνία, στην πραγματικότητα, που ήθελε να μας δώσει το χαστούκι και έπρεπε όλοι να πάρουν το μήνυμα. Όχι για να μη διαφωνούν με τον Χριστοδουλίδη, όχι για να μην τον πολεμούν στην εκλογική μάχη, αλλά για να φερθούν με τρόπο που θα δείχνει ότι έλαβαν το μήνυμα της κοινωνίας.

Τίποτα όμως. Το βιολί τους. Νομίζουν ότι ακόμα καθοδηγούν την κοινωνία με ό,τι κόψει ο νους τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι η κοινωνία που πρέπει να τους καθοδηγεί.

Έρχεται κοτζάμ Νίκος Κόσης, ένας άνθρωπος άνω των 80, αγωνιστής, βουλευτής, υπουργός, εκδότης, ένας άνθρωπος που πέρασε όλες τις φουρτούνες του τόπου ως ένας εκ των πρωταγωνιστών, και λέει «πρέπει να δούμε τον κόσμο διαφορετικά πλέον». Κι αυτοί -νεότεροι, μορφωμένοι, προοδευτικοί, Ευρωπαίοι, διαλλακτικοί- συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Ήταν στο «Μεσημέρι και Κάτι» (Σίγμα) ο Νίκος Κόσης. Συμβούλευσε, λέει, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο στηρίζει, ότι «αν δοκιμάσουμε να κολυμπήσουμε μέσα στη λάσπη δεν θα τα καταφέρουμε. Μπορεί παλιά να ήταν διαφορετικά, αλλά σήμερα δεν περνούν στον κυπριακό λαό αυτά. Δεν είναι πρόβατο σήμερα ο κυπριακός λαός, ξύπνησε, έχει άποψη».

Κι όμως, είναι ακόμα πολλοί που κολυμπούν μέσα στη λάσπη και θέλουν να κολυμπούν μαζί τους και οι πολίτες.

Υ.Γ. Μια από τις εφημερίδες που την Κυριακή είχε δημοσκόπηση που έδειχνε ότι η διαφορά του Χριστοδουλίδη από τον δεύτερο έπεσε ξαφνικά στις 5 μονάδες, φαίνεται ότι έχει μια έφεση στην επιστήμη της στατιστικής. Τον Μάρτιο του 2020, όταν τρόμαζε ο πλανήτης (και η Κύπρος) με τον κορωνοϊό, είχε κύριο θέμα που έλεγε: «Στατιστικώς ακίνδυνος ο κορωνοϊός για Κύπρο – Βεβιασμένη η απόφαση για τα οδοφράγματα» (εφ. Πολίτης – 4/3/20). Εξηγούσε, μάλιστα, ότι μελέτες των στατιστικολόγων λένε ότι στην Κύπρο «αναλογούν» μόλις 19 κρούσματα και ένας θάνατος! Απλώς διαφωνούσε με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και ανακοίνωσε: στατιστικώς ακίνδυνος ο κορωνοϊός. Α, τζιαι τωρά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα Leopard, η Ουκρανία κι ο Γιαννάκης Κασουλίδης που λυπάται για τα σιτηρά: Πότε θα εγκαταλείψουν την ατάραχη διπλωματία;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: