«Κίτρινα» 9 σπίτια στην περιοχή Μολύβου από τα 4,9 Ρίχτερ: Tι λέει ο Λέκκας για το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού στη Λέσβο, λέει ο Λέκκας




Εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ της 7ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, ‘Αργενος και Πελόπη.

Παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, τρεις μέρες μετά τον σεισμό στη Λέσβο, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι.

«Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό, συνεπώς μπαίνουμε σε μια περίοδο ομαλότητας κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις στα κτήρια, οι οποίες είναι λίγες και στο οδικό δίκτυο με εκτεταμένες κατολισθήσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λέκκας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και για τους σεισμούς στην Κρήτη, καθώς όπως είπε, σημειώνονται στον θαλάσσιο χώρο και πίσω από το τόξο.

Για την Εύβοια σημείωσε ότι και στις τρεις περιοχές με σεισμικές διεγέρσεις, το φαινόμενο είναι σε αποδρομή. «Είναι μικροί οι σεισμοί και λίγοι. Η σεισμική διέγερση στην Εύβοια είναι σε ύφεση» εκτίμησε.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου στην Κρήτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: