Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορεί τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι “αποδεδειγμένα” πήρε χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες [video]

FILE PHOTO Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ΚΥΠΕ/ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ Ν.




Τον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι που καταδεικνύει ο Φαίδωνας Φαίδωνος σχετικά με την καταγγελία του ιδίου για χρηματοδότηση υποψηφίου από Ρώσους ολιγάρχες, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟΥ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΡΙΚ «ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ο κ. Παπαδόπουλος είπε «ο μόνος που αποδεδειγμένα έχει πάρει χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες είναι ο κ. Νεοφύτου».

Ερωτηθείς σε τι αναφέρεται, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε «στις χρηματοδοτήσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού από Ρώσους ολιγάρχες που πήραν διαβατήρια. Είναι δεδομένα, το έχει παραδεχθεί και ο Δημοκρατικός Συναγερμός».

Η δημοσιογράφος της εκπομπής πρόσθεσε πως σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις ήταν άσχετες με τα διαβατήρια, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε

«Δεν ήταν άσχετα. Αυτοί που πήραν διαβατήρια έδωσαν χρήματα στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Πιο σχετικά δεν θα μπορούσαν να είχαν δοθεί χρήματα.

Επομένως προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα και για τον κ. Νεοφύτου και για τον Δημοκρατικό Συναγερμό γιατί πήραν χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες προφανώς ως αντάλλαγμα επειδή πήραν υπηκοότητα, επειδή πήραν διαβατήρια. Ο κ. Χριστοδούλιδης δεν έχει πάρει χρήματα από Ρώσους ολιχάρχες. Επομένως ο κ. Φαίδωνoς τον κ. Νεοφύτου είναι που καταδεικνύει».

Σχετικά με το εάν θα δώσει ο κ. Χριστοδουλίδης στη δημοσιότητα τους χρηματοδότες του ο κ. Παπαδόπουλος είπε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες νομοθεσίες για την παρουσίαση των στοιχείων και των εσόδων και των εξόδων όλων των υποψηφίων.

Αυτά τα έσοδα και έξοδα θα δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή και στον Έφορο των πολιτικών κομμάτων, θα γίνει έλεγχος, θα παρουσιαστεί έκθεση, θα παρουσιάσει συμπεράσματα ο Γενικός Ελεγκτής όπως έγινε σε προηγούμενες χρονιές και ο Νίκος Χριστοδουλιδης θα συμμορφωθεί πλήρως με την σχετική νομοθεσία.

Και φυσικά πιστεύει στη διαφάνεια σε ότι αφορά την παρουσίαση των εκλογικών δαπανών και των εκλογικών εσόδων αυτής της εκστρατείας».

ΟΙ ΕΩΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ ΕΔΩ

Με πληροφορίες από kathimerini.com.cy
Κύπρος Λευκωσία 

Ξεκάθαρες κουβέντες: Ο Μαυρογιάννης δεν θα υποστηρίξει τον Χριστοδουλίδη ή τον Αβέρωφ εάν δεν περάσει στο δεύτερο γύρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: