Και ο σημαντικός βουλευτής Σισιλίνι εναντίον του Ερντογάν: Ζητά να μην επιβραβευθεί η συμπεριφορά του Ερντογάν με την πώληση των F-16

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι. Φωτογραφία via facebook, Congressman David Cicilline




Ο βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι επιτέθηκε στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για τις αντιδυτικές πράξεις και δηλώσεις του και ειδικά για την άρνηση του να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδιας στο ΝΑΤΟ.

Ο Δημοκρατικός νομοθέτης από το Ρόντ Άιλαντ, ετοιμάζεται να προχωρήσει στο σύντομο μέλλον σε αποκαλύψεις που θα αφορούν το καθεστώς του Ερντογάν. Ο κ. Σισιλίνι κατήγγειλε και το γεγονός ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία.

Στη δήλωση του, ο κ. Σισιλίνι αναφέρει τα εξής:

Υπό την ηγεσία του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να αναστέλλει την ένταξη στο ΝΑΤΟ για τη Σουηδία και τη Φινλανδία, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες.

Αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβεύεται με νέα F-16.

Ανάμέσα στους βουλευτές και τους γερουσιαστές που αντιδρούν στο αίτημα του Τζο Μπάιντεν για πώληση των F16 στην Τουρκία, είναι και η Νικόλ Μαλλιωτάκη.

H Ρεπουμπλικανή βουλευτής στην ανάρτηση της στο Twitter αναφέρεται στον λόγο που θα απορρίψει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Σε πρόσφατό της tweet, ανήρτησε μία φωτογραφία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η Wall Street Journal γράφει ότι ο Μπάιντεν θα ζητήσει επισήμως από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση των μαζητικών F-16 fighter στην Τουρκία σε αντάλλαγμα με την υπογραφή εκ μέρους της Τουρκίας της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Αυτή η φωτογραφία του Ερντογάν με τον Ραϊσί του Ιράν και τον Πούτιν της Ρωσίας είναι απλά ένας λόγος που το Κογκρέσο πρέπει να απορρίψει μια τέτοια πώληση».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: