«Κακοήθης καρκίνος» στο διεθνές περιβάλλον ο Ερντογάν: Νέο αμερικανικό δημοσίευμα κόλαφος – “Ο Μπάιντεν να τιμωρήσει τον σατανικό κακοποιό”

FILE PHOTO: Γυναίκα στέκεται μπροστά από τεράστια φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. EPA, ERDEM SAHIN




Δεν προλαβαίνουν να μετρούν στην Άγκυρα τα “χαστούκια” από τα διεθνή δημοσίευματα κατά των πολιτικών του καθεστώτος και του ίδιου του Ερντογάν, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός και οι αμήχανες αναλήθειες που εκστομίζουν τα κυβερνητικά στελέχη να μην μπορούν να υποβαθμίσουν ή να αποκρύψουν το κύμα διεθνούς κατακραυγής που φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Μετά τα δημοσιεύματα απόλυτης καταδίκης και κατακραυγής του Τούρκου ισλαμιστή ηγέτη από το βρετανικό περιοδικό “Economist”, το γερμανικό “Stern” αλλά και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ήρθε τώρα ένα ακόμη αμερικανικό δημοσίευμα που όχι μόνο βάζει στο στόχαστρο τον “σατανικό” Ερντογάν αλλά μάλιστα διατυπώνει και το ερώτημα “γιατί παραμένει στο Οβάλ Γραφείο ο Μπάιντεν” αν δεν μπορεί “να προστατεύσει το έθνος από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς “…

Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάριο τον μπασκετμπολίστα Enes Kanter Freedom, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας .

Πρόκειται για δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού Washington Examiner .

To δημοσίευμα απευθύνεται στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας – όπως είναι και ο τίτλος του – να προστατέψουν τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ “από τον σατανικό Ερντογάν”.

Όπως αναφέρει κατ’ αρχήν το άρθρο “αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ Φρίντομ με 500.000 δολάρια, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία”.

Και συνεχίζει: “Η μόνη προσβολή του Freedom προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Freedom  λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα  έναντι της διεθνούς αρμονίας. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της” αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου παραπέμποντας σε άλλο προγενέστερο δημοσίευμα του συναδέλφου του Τομ Ρόγκαν το οποίο υποστήριζε ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ .

“Η εξωφρενική επικήρυξη για το κεφάλι του άσου του ΝΒΑ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση” προσθέτει το δημοσίευμα και προσθέτει:

Μπορεί να είναι δικαιολογημένο —αλλά όχι σοφό— να καταστήσουμε τον κύριο Freedon το μοναδικό ζήτημα για την τιμωρία της Τουρκίας…. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Μπάιντεν – υποστηρίζει το δημοσίευμα – πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Freedom είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Ως εκ τούτου, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον αξιοθρήνητο έκθυμο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν την Freedom.

Ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια  αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση.Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί την Ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί να βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο;

Με πληροφορίες από The Washington Examiner

Τίθεται ανοικτά πλέον το ερώτημα στις ΗΠΑ: Η Τουρκία θα φύγει από το ΝΑΤΟ ή θα αποβληθεί; Είναι οι μέρες της ως μέλους μετρημένες;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: