Ισπανία: Ενας νεκρός ύστερα από τζιχαντιστική επίθεση με σπάθα σαμουράι σε τουλάχιστον δύο εκκλησίες [video]




Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση άνδρα οπλισμένου με σπαθί σαμουράι σε εκκλησία της νοτιοανατολικής Ισπανίας, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση σκοτώθηκε ο νεωκόρος της εκκλησίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

Η επίθεση σημειώθηκε στην ενοριακή εκκλησία της πόλης Αλγεθίρα. Ο δράστης συνελήφθη.

H ΕL PAIS κάνει λόγο για επίθεση σε τουλάχιστον δύο εκκλησίες.

Τα γεγονότα διερευνώνται, χωρίς να είναι προς το παρόν δυνατό να διαπιστωθεί η φύση της επίθεσης, ανέφερφαν πηγές του Υπ. Εσωτερικού της Ισπανίας.

Ωστόσο, η Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου το θεωρεί ως τρομοκρατική επίθεση, αναφέρει το υπουργείο.

 

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι έχουν σημειωθεί επιθέσεις «τουλάχιστον σε δύο εκκλησίες».

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο δράστης δεν είχε έγγραφα, αλλά «φαίνεται ότι είναι μαροκινής καταγωγής».

Αυτόπτης μάρτυρας ιερέας από το Algeciras περιέγραψε περιγράψει τα γεγονότα ως εξής: «Ο δράστης πήγε πρώτα στην ενορία του San Isidro, όπου επιτέθηκε σε ένα άτομο. Αργότερα, φαινόταν να πηγαίνει στην εκκλησία της Virgen de Europa, αλλά δεν ξέρω αν έφτασε. Όλες οι εκκλησίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης

Από την πλευρά του, ο ιερέας της ενορίας της εκκλησίας της Λα Πάλμα, Χουάν Χοσέ Μαρίνα, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω από το ναό, δηλώνει: «Σύμφωνα με όσα μου λένε, ένας μουσουλμάνος έχει μπει και έχει αρχίσει να πετάει πράγματα από το βωμό. . Τότε ο ιεροψάλτης προσπάθησε να τον σταματήσει και η πρώτη επίθεση με το μαχαίρι έγινε μέσα στην εκκλησία. Βγήκε στο δρόμο ζητώντας βοήθεια και εκεί του επιτέθηκαν ξανά, στην πλατεία. Ο επιτιθέμενος προερχόταν από την εκκλησία του San Isidro.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: