Υπό εκβιασμό ο Νίκος Αναστασιάδης: Η ηγεσία του ΔΗΣΥ τον αναγκάζει να λέει αναλήθειες για τη συνάντηση με Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην 50η Γιορτή Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Εκβιαζόμενος υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιτέθηκε ξανά δημόσια στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη για να στηρίξει τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το περίεργο είναι οτι όταν συναντά κόσμο στο παρασκήνιο, ομιλεί αρνητικά για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και θετικά για τον ανεξάρτητο υποψήφιο και πρώην συνεργάτη του. Ο Κύπριος πρόεδρος δημόσια δεν εκφράζει τα πραγματικά “θέλω” του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης δεν λέει την αλήθεια για την περίφημη συνάντηση που είχε στις αρχές του 2022 με τον κ. Χριστοδουλίδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Όπως έγινε γνωστό από σχετικό βίντεο, μιλώντας σε εκδήλωση σωματείου και ενώπιον μελών του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο δήθεν παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου για το ποιός θα λάβει το χρίσμα.

Αναφέρθηκε παράλληλα στις σχέσεις και θέσεις μεταξύ των κομμάτων που υποστηρίζουν, όπως είπε, ένα άλλοτε στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού που «οι φιλοδοξίες τον παρέσυραν έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε σήμερα διλήμματα».

Ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας τα εξής διαστρεβλώνοντας απόλυτα τα γεγονότα:

«Ως προσωπικός μάρτυρας και αυτό μπορεί να το επικαλείστε, δεν έμεινε υποχώρηση που ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έκανε όταν κάλεσα και τους δύο προκειμένου να εξευρεθεί ο τρόπος να πορευτούμε ενωμένοι. Λυπούμαι να πω ότι εκείνος που απέρριψε ακόμα και μια δήλωση αξιοπρεπέστατη που θα διευκόλυνε και τον Αβέρωφ στους χειρισμούς δεν ήταν άλλος από τον στενό μου συνεργάτη κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Λυπούμε για όσα έγιναν αλλά δεν μπορεί να αποκρύβεται η αλήθεια».

Συνεχίζει να προηγείται ο Νίκος Χριστοδουλίδης και στη δημοσκόπηση του ΡΙΚ: Λαμβάνει 29,5% έναντι 21,5% του Αβέρωφ και 20,5% του Μαυρογιάννη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: