Η βαρβαρότητα εκδικείται: Νεκροί δύο Ινδοί σε κοκορομαχίες από τα λεπίδια που είχαν δέσει στα πόδια των πτηνών

Photo by Linken via Pexels




Δύο άνδρες στην Ινδία έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ενός-ακόμη πιο βάρβαρου των συνηθισμένων- αγώνα κοκορομαχίας.

Ένα από τα θύματα, ο Γκάντε Σουριαπράσκα Ραό (Gande Suryapraksha Rao) προσπαθούσε να δέσει λεπίδες στα πόδια ενός κόκορα. Ομως το ζώο τραυματίστηκε κάτι που προκάλεσε να πετάξει τρομαγμένο στον αέρα και να προκαλέσει θανάσιμες, όπως απεδείχθησαν, πληγές στον 42χρονο που εξέπνευσε αργότερα σε νοσοκομείο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, σε άλλη περιοχή της Ινδίας, ο 20χρονος Πάντμα Ράτζου (Padma Raju) τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα ενώ περίμενε να παρακολουθήσει τον αγώνα στον λάκκο της κοκορομαχίας.

Στην Πολιτεία Andhra Pradesh, στη νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας, οι κοκορομαχίες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά κατά τη διάρκεια του Sankranti, μιας θρησκευτικής εορτής στο ινδουιστικό ημερολόγιο.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μετατρέψει το θλιβερό θέαμα σε ακόμη πιο ακραίο και επικίνδυνο προσαρμόζοντας λεπίδες στα πόδια των ζώων.

Αυτή η ακραία εκδοχή της κοκορομαχίας έχει απαγορευτεί στην Ινδία από το 2018.

Η αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι αγώνες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πολλούς θεατές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εν αναμονή του πλήθους, οι διοργανωτές είχαν στήσει σκηνές, είχαν φτιάξει οδοφράγματα και είχαν προσλάβει και«φουσκωτούς» προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια.

«Οι κοκορομαχίες είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στο Γκονταβάρι και σε τμήματα των συνοικιών Κρίσνα και Γκούντουρ κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ Sankranti», δήλωσε ένας επισκέπτης του φεστιβάλ στο The New Indian Express.

Τα στοιχήματα για το ποιος κόκορας θα εξοντώσει τον άλλον κυμαίνονται από 10.000 ρουπίες (100 λίρες) έως 500.000 (περίπου 5.000 λίρες), ενώ οι τιμές για την αγορά ενός τέτοιου πτηνού κυμαίνονται από 8.000 ρουπίες (80 λίρες) έως 20.000 ρουπίες (200 λίρες).

Με πληροφορίες από DailyMail

Χειροπέδες στην λογίστρια του Παντσέρι: Κατηγορείται ότι ξέπλενε χρήματα από Κατάρ και Μαρόκο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: