Η διάσημη φιλάνθρωπος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων: Ερευνα στη Σκωτία κατά της 80χρονης Dame Ann Gloag [βίντεο]

Η συνιδρύτρια του ομίλου Stagecoach, Dame Ann Gloag. Photo screenshot via YouTube




Η Dame Ann Gloag, συνιδρύτρια του ομίλου Stagecoach, κατηγορήθηκε σε σχέση με έρευνα για εμπορία ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: “Η αστυνομία της Σκωτίας είναι υπεύθυνη για την υπόθεση της εμπορίας ανθρώπων:

“Στις 19 Ιανουαρίου 2023 απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τέσσερα άτομα σε σχέση με έρευνα για φερόμενα αδικήματα εμπορίας ανθρώπων και μετανάστευσης. Θα αποσταλεί έκθεση στον εισαγγελέα δημοσιονομικής δικαιοσύνης”.

Μια εκπρόσωπος της 80χρονης επιχειρηματία αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

“Ενώ δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες μιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Dame Ann Gloag αμφισβητεί σθεναρά τους κακόβουλους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί εναντίον της”.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε: “(Η ίδια) θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό της και το έργο του ιδρύματός της για να προστατεύσει την κληρονομιά της και να συνεχίσει το έργο της βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό κάθε χρόνο”.

Η Dame Ann είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Σκωτίας, αφού ίδρυσε τον όμιλο Stagecoach μαζί με τον αδελφό της το 1980.

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε εκτελώντας δρομολόγια λεωφορείων από το Dundee στο Λονδίνο, έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λεωφορείων και πούλμαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτελώντας δρομολόγια σε ολόκληρη τη χώρα.

Έχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό έργο, το οποίο, έχοντας εκπαιδευτεί ως νοσοκόμα στα είκοσί της χρόνια, συχνά επικεντρώθηκε στην υγειονομική περίθαλψη.

Η Dame Ann έχει επίσης ένα ίδρυμα με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενθάρρυνση της προόδου της εκπαίδευσης, της υγείας και της θρησκείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό.

Έγινε Dame Commander του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στον κατάλογο των τιμητικών διακρίσεων για το νέο έτος 2019 σε αναγνώριση του επιχειρηματικού και φιλανθρωπικού της έργου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό

ΠΗΓΗ: news.sky.com

Δουλειά δεν είναι μόνο στόχοι και επιδόσεις: Η συναισθηματική νοημοσύνη φέρνει καλό κλίμα, παραγωγικότητα και επιτυχίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: