H «μυστική κόρη» του Πελέ: Tην αναγνώρισε στη διαθήκη του,17 χρόνια μετά το θάνατό της

FILE PHOTO: Brazilian soccer legend Pele, whos birth name is Edson Arantes do Nascimento, presents his trophy for the Presidential Award, during the 17th Fifa World Player Gala in Zurich, Switzerland, 17 December 2007 (issued 30 December 2022). EPA, WALTER BIERI




Ο Πελέ κατονόμασε στη διαθήκη του τη «μυστική» κόρη του, αφού όλη του τη ζωή αρνούνταν ότι είναι ο πατέρας της, ακόμη και όταν εκείνη πέθανε πριν από 17 χρόνια.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι η Sandra Regina που ήταν ο καρπός της σχέσης του με την καθαρίστρια  Ανίσια Ματσάδο ήταν παιδί του.

Παρόλα αυτά, ο 82χρονος ζήτησε να συναντηθεί με τους δύο γιους της, μιλώντας τους για πρώτη φορά από κοντά στις 28 Δεκεμβρίου, μόλις μία ημέρα πριν πεθάνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση της διαθήκης του προέκυψε ότι έδωσε μερίδιο της περιουσίας του ύψους πολλών εκατομμυρίων λιρών στα δύο παιδιά, αφού τελικά κατονόμασε τη Σάντρα ως ένα από τα επτά παιδιά του στη διαθήκη του.

Έβαλε τέλος με αυτό τον τρόπο σε ένα οικογενειακό δράμα που διήρκεσε για δεκαετίες, με τα παιδιά της Octavio Felinto Neto και Gabriel Arantes do Nascimento να λένε ότι το όνειρο της μητέρας τους έγινε πραγματικότητα.

Η Mirror αναφέρει ότι ο Gabriel είπε: “Μίλησα με τις θείες μου και μου είπαν ότι ο παππούς μας ήθελε να μας δει.

‘Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι, ήταν μια ευκαιρία που περιμέναμε. Κάθε οικογένεια έχει τσακωμούς και διαμάχες, η δική μας δεν διαφέρει, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ένωση και η αγάπη είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο. Είμαστε εξαιρετικά ευτυχισμένοι”.

Η Σάντρα, η οποία πέθανε το 2006 από καρκίνο, γεννήθηκε μετά τη σχέση που είχε ο Πελέ με την καθαρίστρια του, Ανίσια Ματσάδο.

Η κ. Machado πάλεψε για χρόνια για να τον κάνει να παραδεχτεί ότι ήταν ο πατέρας, αλλά εκείνος αρνήθηκε να το κάνει, ακόμη και όταν ένα τεστ DNA απέδειξε ότι ήταν.

Η Sandra έλαβε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Pele, Nascimento, το 1996 μετά από πενταετή δικαστική διαμάχη.

Όταν ο Πελέ πέθανε τον περασμένο μήνα μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, κληρονόμησε μια περιουσία που πιστεύεται ότι αξίζει περίπου 13 εκατομμύρια λίρες.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο, δίδυμα από τον δεύτερο και δύο παιδιά, μεταξύ των οποίων και η Σάντρα, από σχέσεις.

Παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του Rosemeri dos Reis Cholbi το 1966 και απέκτησαν δύο κόρες – την Kelly και την Jennifer – και έναν γιο, τον Edson.

Ο γιος, γνωστός ως Edinho, καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκιση για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών το 2014, αλλά η ποινή μειώθηκε σε 12 χρόνια και 10 μήνες μετά από έφεση.

Ο πρώτος του γάμος έληξε το 1982 και ο Πελέ συνδέθηκε ρομαντικά με την τηλεπαρουσιάστρια Ζούξα, μόλις 17 ετών όταν άρχισαν να βγαίνουν, για αρκετά χρόνια.

Αλλά τον Απρίλιο του 1994 παντρεύτηκε την ψυχολόγο και τραγουδίστρια της γκόσπελ Assiria Lemos Seixas, η οποία γέννησε τα δίδυμα Joshua και Celeste το 1996.

Αναγνώρισε την άλλη του εξώγαμη κόρη, τη Flavia Kurtz, την οποία απέκτησε μετά από σχέση με τη δημοσιογράφο Lenita Kutz το 1968.

Είχε πει κάποτε σε συνέντευξή του ότι είχε μια “φυσιολογική νεότητα και είχε πολλές περιπέτειες”, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη.

Παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του, τη Marcia Aoki, η οποία ήταν 32 χρόνια νεότερή του, το 2016 μετά από έξι χρόνια σχέσης.

Αφησε πίσω του επίσης την αδελφή του Μαρία αλλά και την 100χρονη μητέρα του Σελέστ, στην οποία κανένας δεν είπε επί αρκετές μέρες ότι ο γιος της έφυγε από τη ζωή.

Η σορός του Πελέ εκτέθηκε σε 24ωρη αγρυπνία μέσα στο Βίλα Μπελμίρο, το γήπεδο της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σάντος, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ουρά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που έγινε το πρόσωπο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη διάρκεια τριών δεκαετιών.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

O πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, Τζιμ Ράτκλιφ, επισήμως στην κούρσα για την αγορά της “Γιουνάιτεντ”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: