Για 600 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες μιλάει το Κρεμλίνο: “Τιμωρητικές” πυραυλικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία [videos]

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter και στην οποία αναφέρεται ότι αυτό είναι το προσωρινό κέντρο υποδοχής Ουκρανών στρατιωτών που επλήγη από τους Ρώσους στην πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε βάση προσωρινής στρατοπέδευσης Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι το μαζικό χτύπημα αποτελεί αντίποινα για την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση με HIMARS που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ρωσική στρατιωτική ακαδημία στην πόλη Μακίιβκα σκοτώνοντας 400 Ρώσους στρατιώτες.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, το υπουργείο αναφέρει:  «Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά μέσα αναγνώρισης αποκάλυψαν και επιβεβαίωσαν αξιόπιστα μέσω πολλών ανεξάρτητων καναλιών την προσωρινή ανάπτυξη του προσωπικού της AFU στην πόλη Κραματόρσκ.

«Υπήρχαν πάνω από 700 Ουκρανοί στρατιωτικοί στον κοιτώνα 28 και πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί στον κοιτώνα 47.

«Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτές τις προσωρινές τοποθεσίες μονάδων AFU, πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν».

Η Ουκρανία δεν έχει απαντήσει ακόμη στους ισχυρισμούς, ενώ τα διεθνή πρακτορεία δεν έχουν επιβεβαιώσει τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters

Αυτούς θεωρεί “ήρωες” ο Πούτιν: Παρασημοφόρησε μισθοφόρο της Wagner καταδικασμένο για ένοπλη ληστεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: