Αυτούς θεωρεί “ήρωες” ο Πούτιν: Παρασημοφόρησε μισθοφόρο της Wagner καταδικασμένο για ένοπλη ληστεία [video]

FILE PHOTO: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βραβεύει για πολεμικό “ηρωϊσμό” και “θάρρος” καταδικασμένο μισθοφόρο της Wagner. Screenshot via Twitter




Μεταξύ των στρατιωτών που βραβεύτηκαν για τον “ηρωισμό” και το “θάρρος” στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά ήταν ένας μισθοφόρος της Wagner που είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση για ένοπλη ληστεία, αναφέρει ένα κανάλι Telegram .

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε το προσωπικό της στρατιωτικής διοίκησης του Νότου στις 31 Δεκεμβρίου, όπου απένειμε βαθμούς και μετάλλια σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο και στην συνέχεια απηύθυνε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Μεταξύ των στρατιωτικών που παρασημοφόρησε με μετάλλια ο Πούτιν ήταν ένας άνδρας ονόματι Χάικ Γκασπαριάν.

Ένας άνδρας που πράγματι έμοιαζε με τον Γκασπαριάν  και o οποίος φορούσε το ίδιο περιβραχιόνιο εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πολλά κανάλια Telegram που συνδέονται με την αιμοσταγή μισθοφορική οργάνωση Wagner, δηλώνοντας ότι ήταν πρώην κατάδικος από φυλακή του Ριαζάν. Στο βίντεο διαφημίζει την οργάνωση των μισθοφόρων.

  • «Αυτό έχω να πω. Είναι όλα δίκαια και τίμια, όπως μας είπαν, πολεμάμε μαζί με άλλους. Τώρα είμαστε στο δρόμο για να λάβουμε τα βραβεία μας», λέει ο άντρας που μοιάζει με τον Γκασπαριάν.

Το επίσημο κανάλι Telegram της Wagner επιβεβαίωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι ο Γκασπαριάν ήταν μέλος της οργάνωσης.

Καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση υψίστης ασφαλείας για ένοπλη ληστεία στις 18 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με δικαστική απόφαση .

Με πληροφορίες από Novaya Cazeta Europe

Μόνος στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Κρεμλίνο: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: