Επιστροφή στα σχολεία εν μέσω έξαρσης γρίπης και κορωναϊού: Τι γίνεται με τις απουσίες, σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές

FILE PHOTO: Μαθητές στο προαύλιο σχολείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας λόγω της έξαρσης γρίπης, ιώσεων και κορωναϊού, σε συνδυασμό με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σήμερα.

Βάσει εγκυκλίου δεν θα προσμετρώνται, μέχρι πέντε ημέρες, οι απουσίες των παιδιών που νοσούν από εποχική γρίπη ενώ υπάρχουν συστάσεις από την επιστημονική κοινότητα στους γονείς, να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι όταν εμφανίζουν συμπτώματα ή αδιαθεσία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εικόνα θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς από σήμερα ανοίγουν τα σχολεία και στα κρούσματα, θα προστεθεί το αποτύπωμα των γιορτών.

Επίσης ανησυχούν ότι το εθνικό σύστημα υγείας, θα πιεστεί και από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού καθώς είναι ταχύς ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV).

Η προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία με γρίπη και βραγχιολίτιδα αυξάνεται, με την πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας κυμαίνεται στο 50%.

Στο «Αττικόν», στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό «Ηρακλείου» η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.

Το «Αγλαΐα Κυριακού» που εφημέρευε το Σάββατο, κατέγραψε 389 προσελεύσεις, και πραγματοποιήθηκαν 32 εισαγωγές, εκ των οποίων 2 εισαγωγές με κορωναϊό και 3 με γρίπη, ενώ 5 περιστατικά επιβεβαιωμένα γρίπης νοσηλεύονται στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 6 παιδιά με γρίπη και 7 με κορονοϊό και στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης νοσηλεύονται 2 παιδιά με κορωναϊό και 4 με γρίπη.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή δήλωσε  στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά κινείται πάντοτε με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδικών.

«Εάν εισηγηθούν κάτι οι ειδικοί, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Δεν αυτενεργούμε», τόνισε η υφυπουργός.

Σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, έκανε γνωστό πως «οι απουσίες για την Covid ισχύουν επιπροσθέτως από τις απουσίες για τη γρίπη. Καταγράφονται αλλά δεν υπολογίζονται».

Πηγή: ertnews, skai.gr

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές: Ανοιχτά τα εμπορικά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: