Χιλιάδες παιδιά κάτω των 5 ετών κατάπιαν βρώσιμη κάναβη το 2021: Δραματική αύξηση, κατά 1.375%, σε σχέση με το 2017

Customers looks on the cannabis products of Royal Queen Seeds before a press conference to open the first business in Thailand, at the Royal Queen Seeds in Bangkok, Thailand, 30 July 2022. The Royal Queen Seeds, the top European cannabis seedbank and breeder founded in the Netherlands with its headquarters in Barcelona, launched its first business in Thailand and the first in Asia. Their largest office aims to expand the cannabis seed market and develop the weed after Thailand legalized and decriminalized cannabis. EPA/NARONG SANGNAK




Περισσότερα από 3.000 παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω των ΗΠΑ κατάπιαν κατά λάθος βρώσιμη κάνναβη το 2021 – αύξηση 1.375% από το 2017, όταν υπήρχαν μόλις 200 τέτοιες περιπτώσεις – σύμφωνα με μια μελέτη του Εθνικού Συστήματος Δεδομένων Δηλητηριάσεων των ΗΠΑ.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στο περιοδικό παιδιατρικής έρευνας Pediatrics και βασίστηκε σε περισσότερες από 7.000 παιδιατρικές περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Δεδομένων Δηλητηριάσεων, διαπίστωσε ότι περίπου το 97% από τα 3.000 και πλέον παιδιά που αρρώστησαν ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης βρώσιμων τροφών μαριχουάνας που βρήκαν στο σπίτι τους.

Λίγο περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις τυχαίας κατανάλωσης βρώσιμων THC αφορούσαν παιδιά ηλικίας δύο ή τριών ετών, ενώ το 18% των περιπτώσεων ήταν τετράχρονα, το 15% ήταν ενός έτους και το 13% ήταν πέντε ετών. Τα βρέφη αντιπροσώπευαν το 1,9% των κλήσεων στο κέντρο.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα αντιπροσωπεύει περίπου το 40% όλων των κλήσεων σε κέντρα δηλητηριάσεων σε εθνικό επίπεδο», είπε στο NPR η Marit Tweet, γιατρός επείγουσας ιατρικής στο SIU Medicine στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Μέχρι το 2017, μόλις οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ και η Περιφέρεια της Κολούμπια είχαν νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ 30 την επέτρεψαν για ιατρικούς σκοπούς. Μέχρι το 2021, αυτοί οι αριθμοί είχαν αυξηθεί σημαντικά σε 19 και 40, αντίστοιχα.

Τα βρώσιμα αγριόχορτα, αν και σίγουρα δεν προορίζονται για κατανάλωση από μη ενήλικες, έρχονται συχνά με τη μορφή σνακ  –όπως είναι για παράδειγμα τα μπράουνις και οι καραμέλες– και πωλούνται όλο και περισσότερο σε συσκευασίες που μοιάζουν με κοινά βρώσιμα προϊόντα και μοιάζουν οικεία σε βασικά είδη όπως τα Oreos και οι γνωστές καραμέλες Gushers.

«Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πρόβλημα ότι αυτά τα προϊόντα νομιμοποιούνται, αλλά το ότι είναι ότι δεν συσκευάζονται με τον τρόπο που συσκευάζονται τα χάπια ή γενικότερα τα φάρμακα. Έχουμε πολλές διασφαλίσεις για αυτό», είπε στο CNN η συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ. Antonia Nemanich, η οποία εργάζεται στην επείγουσα ιατρική και ιατρική τοξικολογία στο Rush Emergency Medicine στο Σικάγο.

ΠΗΓΗ: The Jerusalem Post

Συνεδριάζει εκτάκτως ο μηχανισμός κρίσεων της ΕΕ: «Κοινή ευρωπαϊκή δράση» έναντι της πανδημικής έξαρσης στην Κίνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: