Πρωτοφανές: Το κορυφαίο συνδικάτο της Ιταλίας εξέλεξε νέο Γραμματέα ενώ παιάνιζε ο ύμνος της Σοβιετικής Ενωσης! [video]

epa10366841 Workers attend a demonstration in front of La Rinascente called by the CGIL and UIL trade unions against government maneuvers, in Turin, Italy, 15 December 2022. EPA/TINO ROMANO ITALY OUT




Στο παράρτημα της  Cgil (Γενική Εργατική Συνομοσπονδία της Ιταλίας -αντίστοιχη της ΓΣΣΕ) στη Μπολόνια το εξηγούν ως λάθος του ντιτζέι, αλλά το περιστατικό που συνέβη χθες το απόγευμα στο συνέδριο του Cgil στη Μπολόνια δημιουργεί αμηχανία και πολιτική αντιπαράθεση.

Οταν ο νεοεκλεγείς γραμματέας Michele Bulgarelli ανακηρύχθηκε πρόεδρος και ανέβηκε στη σκηνή, παρουσία του γενικού γραμματέα Maurizio Landini, τα ηχεία στο κλαμπ Arci στο San Lazzaro di Savena άρχισαν να παιανίζουν τον ύμνο της Σοβιετικής Ένωσης. Ως γνωστόν ο ύμνος της ΕΣΣΔ επανεισήχθη ως ύμνος της Ρωσίας το 2000 με ίδια μουσική αλλά νέους στίχους.

 

Ωστόσο, η εκδοχή που ακούστηκε χθες το βράδυ ήταν η πιο διάσημη, της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης, που τραγουδούσε η χορωδία του Κόκκινου Στρατού, και όχι αυτή  με τους επικαιροποιημένους στίχους της περιόδου  Πούτιν.

Ηταν, όπως εξηγούν στο συνδικάτο, μια παρεξήγηση: η διακήρυξη του γραμματέα θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είχε ξεκινήσει με τον ύμνο της Διεθνούς, το ιστορικό τραγούδι του παγκόσμιου σοσιαλισμού που έχει τις ρίζες του στην Κομμούνα του Παρισιού. Όμως κάτι πήγε στραβά στην κονσόλα και ο Ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης άρχισε να παίζει αντί για αυτόν της Διεθνούς.

Η σελίδα του σωματείου συνταξιούχων στο Facebook δημοσίευσε ένα βίντεο που επαναλάμβανε τη σκηνή και στη συνέχεια αφαιρέθηκε βιαστικά όταν παρατήρησαν το ολίσθημα που αρχικά δεν είχαν καταλάβει.

Το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στα Αδέλφια της Ιταλίας που εξαπέλυσαν επίθεση: «Ο Γ.Γ. Landini να ζητήσει  συγγνώμη- λέει ο αρχηγός της ομάδας στο Επιμελητήριο Fdi Tommaso Foti – και καταδικάζει δημόσια αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στη Μπολόνια. Είναι προσβολή για τα πολλά θύματα του ουκρανικού λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία Και ο Λαντίνι που ήταν παρών στην εκδήλωση να καταδικάσει».

Με πληροφορίες από ansa.it 

Κόλαφος από Guardian σε Μπόρις, Ελισάβετ και Κάρολο: «Παζάρευαν» νόμους για να μην θιγούν τα έσοδα τους από το Δουκάτο της Κορνουάλης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: