Άρση ασυλίας του Ανδρέα Πάτση αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή: Στη δικαιοσύνη για υποβολή ανακριβών «πόθεν έσχες»

FILE PHOTO: O πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης Screenshot via video Open TV




Με 274 ψήφους «υπέρ» αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα αδικήματα της κατά εξακολούθηση υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής (σύμφωνα με τον Ειδικό Νόμο 313/2003).

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 274 βουλευτές.

Ο κ. Πάτσης δεν θέλησε να λάβει τον λόγο. Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια ήταν ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά από δημοσίευμα της εφημερίδα “Documento”, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην γαλάζιος βουλευτη΄ς συμμετείχε σε εταιρεία που αγόραζε «κόκκινα» δάνεια, ενώ παράλληλα έκανε και απευθείας  αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Μία ημέρα μετά τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παρενέβη στην υπόθεση του βουλευτή και ο οικονομικός εισαγγελέας.

Το πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση αποδείχθηκε διάτρητο και ο εισαγγελέας για θέματα πόθεν έσχες Χαράλαμπος Τζώνης διαβίβασε αίτημα στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Επιπλέον, ο  Χαράλαμπος Τζώνης έκρινε ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του Ανδρέα Πάτση  για να βρεθεί κατηγορούμενος για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή η οποία και αποφάσισε την άρση της ασυλίας του.

Στο μεταξύ, σήμερα στη Βουλή με 272 ψήφους «κατά», έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με τη μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης στην Ολομέλεια. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα στην Ολομέλεια την απόρριψη της αίτησης ασυλίας του βουλευτή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση Ράμμου στις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Η ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ προβλέπεται από το Σύνταγμα, αν δεν έδρασα νόμιμα υπάρχει η Δικαιοσύνη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: