Αρκτική κουκουβάγια του χιονιού (του Χάρι Πότερ), εντοπίσθηκε στην Νότια Καλιφόρνια: Yπάρχουν λιγότερες από 500.000 στον κόσμο [photos]

Kουκουβάγια του χιονιού (Bubo scandiacus). EPA, CJ GUNTHER




Κάτοικοι του Σάιπρες στην Νότια Καλιφόρνιας, περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες, έμειναν άναυδοι όταν είδαν μια κουκουβάγια του χιονιού στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η κουκουβάγια του χιονιού, γνωστή και ως η κουκουβάγια του Χάρι Πότερ από τις σχετικές ταινίες, συναντάται στην αρκτική τούνδρα ενώ ανήκει στα προστατευόμενα είδη. Στο συγκεκριμένο είδος (Bubo scandiacus) το λευκό του φτέρωμα το καμουφλάρει φυσικά στο χιόνι. «Είναι εκπληκτικό να βλέπεις μια κουκουβάγια του χιονιού στη Νότια Καλιφόρνια», δήλωσε ο Κρις Σπέρτζον, πρόεδρος του προγράμματος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pasadena Audubon Society, ενός τοπικού τμήματος της National Audubon Society, μια οργάνωση που προστατεύει τα πουλιά σε όλη την Αμερική. Το σπάνιο πτηνό επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και κάποιοι ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο είδος ενοπίζεται στον βόρειο Καναδά», σύμφωνα με τον Τζάρετ Ντέιβι, ειδικό άγριας ζωής και συντονιστή εθελοντών στο Κέντρο Φροντίδας Υγροτόπων και Άγριας Ζωής στο Huntington Beach της Καλιφόρνιας, ενώ το νότιο σύνορο της χειμερινής τους εμβέλειας βρίσκεται στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκονται στην Ουάσιγκτον ή στη Μινεσότα ή στο Μέιν το χειμώνα, αλλά σίγουρα όχι κοντά στο Λος Άντζελες.

Το 2021, οι κουκουβάγιες του χιονιού συμπεριλήφθηκαν στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων και υπάρχουν λιγότερες από 500.000 στον κόσμο.

Περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια λόγω κακοκαιρίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: