Aναβαθμίζει την παρουσία της η κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά: Θα την εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος

File photo: The former king Constantine. Screenshot via YouTube/skai.tv




Η Κυβέρνηση αλλάζει τη στάση της στο θέμα της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις σχετικά με τη στάση που τηρεί στο θέμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η εκπροσώπησή της θα αναβαθμιστεί αφού εκτός από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα δώσει το παρόν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί θα είναι και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θα βρεθούν στη Μητρόπολη τη Δευτέρα.

Επίσης από τις 06:00-10:00 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποτίσει όποιος θέλει φόρο τιμής.

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου εν όψει της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκεί όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας, αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του εκλιεπόντος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ετοιμάζουν τον τάφο του τέως βασιλιά στο Τατόι: Ποιοι επίσημοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία τη Δευτέρα

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: