Απαράδεκτες καταστάσεις στην Κύπρο: Άγρια επεισόδια στο μνημόσυνο του Γρίβα στη Λεμεσό: Μολότοφ, πέτρες και ρόπαλα [videos]

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Λεμεσό, στο μνημόσυνο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Screenshot via RIK




Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή του κρησφύγετου και του τάφου του αρχηγού της ΕΟΚΑ στη Λεμεσό, όπου τελέσθηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ομάδες νεαρών, άρχισαν να προκαλούν αναταραχή και να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, ενώ ακολούθησαν πετροβολισμοί.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε παρακείμενους δρόμους, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, σε προθήκες καταστημάτων και σε κάδους απορριμμάτων.

Σημειώθηκαν επίσης τραυματισμοί αστυνομικών για τους οποίους θα γίνει αργότερα σχετική ενημέρωση από την αστυνομία.

Η κατάσταση τέθηκε υπο έλεγχο μετά την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού αντρών της αστυνομίας και της ΜΜΑΔ.

  • Στην περιοχή εντοπίστηκαν βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και πέτρες που αξιολογούνται ως τεκμήρια απο την αστυνομία, για μπορέσει να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων, είχαν προειδοποιήσει προ ημερών οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ζητώντας τη λήψη μέτρων απο την αστυνομία. 

 

 

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Ο Χριστοδουλίδης προηγείται με 11,4 μονάδες στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Καθημερινής: Κανονικά δεύτερος ο Μαυρογιάννης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: