Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω αλλά ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δεν το κατάλαβε: Έβγαλε την προεδρική μάσκα και φόρεσε την κομματική…

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδηςμε τη σύζυγό του Φιλίππα. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Του ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ*

Σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ Αθήνας ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε δημόσια, “ Λυπούμαι διότι στέλεχος της κυβέρνησης μου καθίσταται ένας εξ εκείνων που θέτουν το δίλημμα σε όλους σας”, αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Αλήθεια σε ποιους άλλους αναφέρεται από εκείνους που θέτουν το δίλημμα στους συναγερμικούς ψηφοφόρους;

Να το εκλάβουμε σαν απολογία του γιατί προφανώς και αυτός είναι ένας από εκείνους που με τις δηλώσεις του περί επιρροής στους τρείς συνεργάτες του εν δυνάμει υποψήφιους, διέσπειρε δαιμόνια και δικαιολογημένα ανάγκασε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να τον κατονομάσει ως τον αόρατο ελέφαντα που τον υποσκάπτει, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει την θέση του διαλύοντας οποιεσδήποτε σκιές.

Στην προσπάθεια του να αποφύγει τις κατηγορίες/ευθύνες για την διάσπαση του κόμματος του και για την επικείμενη παταγώδη αποτυχία του προέδρου του, προέτρεψε υποκριτικά απευθυνόμενος στα συναγερμικά στελέχη ότι η επιλογή τους πρέπει να είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς υπήρξε ο στενότερος του συνεργάτης στις επιτυχίες που κατέγραψε η διακυβέρνηση του.

  • Απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί ονομαστικά στον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος διέσωσε την κακή εικόνα του στο Κράν Μοντάνα όταν ο κ. Αναστασιάδης άργησε να καταλάβει την γκάφα του υποβάλλοντας μαζί με τον κ. Μαυρογιάννη γραπτές προτάσεις προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με απαράδεκτες και επικίνδυνες υποχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα.

Η εξωτερική πολιτική του κ. Χριστοδουλίδη έδωσε θετικό πρόσημο στην διακυβέρνηση του με τις συμμαχίες με γειτονικά κράτη και τον τερματισμό του εμπάργκο όπλων για την Κύπρο από τις ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε στα “επιτεύγματα” της μονοκομματικής αυταρχικής διακυβέρνησης του, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι να εξηγήσει τον διασυρμό της χώρας του διεθνώς από την πώληση των “χρυσών” διαβατηρίων, τα pandora papers και το μαύρο κατασκοπευτικό βαν.

Μίλησε για συνέχιση της σταθερότητας και “προκοπής”, σε αντίθεση με τους πειραματισμούς μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής ή “αχταρμάς” κατά τον κ Αβέρωφ.

“Προκοπή” στην διαφθορά/διαπλοκή, την αναξιοκρατία, την διάβρωση των θεσμών (Διορισμό δύο εν ενεργεία υπουργών του σε Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό), ανακυκλώνοντας άτομο στην ΕΕΥ για 6 χρόνια (2 μήνες πριν την αποχώρηση του), διόρισε κομματικά του όργανα στα ΔΣ των ημικρατικών που χρησιμοποιούσαν τον εργασιακό εκφοβισμό ως το μοντέλο διοίκησης των και “προκομένα” δήλωσε ενόρκως στην επιτροπή Νικολάτου ότι δεν γνώριζε που εργαζόταν ο γαμπρός του όταν ενέκρινε τα χρυσά διαβατήρια της εταιρείας του.

Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που πιστεύω πως ο κ. Αναστασιάδης μόνο ζημιά θα κάνει σε όποιον υποψήφιο υποστηρίξει και είναι καλά να το αντιληφθεί το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το 35 % των συναγερμικών που υποστηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη στην πλειονότητα τους είναι ηθικά άτομα που απεχθάνονται τις συμπεριφορές Αναστασιάδη και Αβέρωφ.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η σίγουρη εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη από την κοινωνία των πολιτών θα δώσει ένα ισχυρό ράπισμα κατά του αυταρχισμού, της διαφθοράς/διαπλοκής, της κοροϊδίας/ψέματος, της κατάχρησης και της συκοφαντίας/πατριδοκαπηλίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις 12 Φεβρουαρίου θα είναι πανηγυρικά ο επόμενος πρόεδρος της ΚΔ εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο κράτος δικαίου αντάξιο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

*Προσωπικό blog : spyrospetousis.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα υπουργεία του κ. Νίκου Αναστασιάδη ως αμπελοχώραφα των κομμάτων: Οι συναλλαγές και το τρέμουλο της εξουσίας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: