Το πιο άγριο παιδί του Χόλιγουντ: Η Μάργκοτ Ρόμπι ενσαρκώνει την αχαλίνωτη Κλάρα Μπόου – «Βαβυλώνα» με σεξ, ναρκωτικά και ακολασία [video]

FILE PHOTO: Margot Robbie poses on the red carpet prior to the Academy of Motion Picture Arts and Sciences 13th Governors Awards at the Fairmont Century Plaza in Los Angeles, California, USA, 19 November 2022. EPA, DAVID SWANSON




Τα φορέματά της είναι προκλητικά, η κατανάλωση αλκοόλ ανεξέλεγκτη και η κοκαΐνη άφθονη. Κανένα πάρτι δεν τελειώνει χωρίς να χορέψει στο τραπέζι με τους οι άντρες πέφτουν στα πόδια της και εκείνη να μην ντρέπεται για την επιθυμία της για το σεξ.

Ακούγεται σαν να πρόκειται για ένα εντελώς σύγχρονο άγριο παιδί διασημοτήτων. Δεν είναι όμως έτσι: γνωρίστε την Clara Bow, την κύρια έμπνευση για την ερμηνεία της Μαργκότ Ρόμπι στη νέα πολυαναμενόμενη ταινία Babylon.

Η ταινία Babylon αποτυπώνει το πνεύμα μιας εποχής αχαλίνωτης ακμής και παρακμής, του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920.

Ο χαρακτήρας του Ρόμπι, η Nellie LaRoy, μια αδέσμευτη και αυθόρμητη στάρλετ, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σκανδαλώδη Clara Bow, το αυθεντικό It-girl του Χόλιγουντ και το πρώτο σεξ σύμβολο της βουβής εποχής του κινηματογράφου.

Ακριβώς όπως η Κλάρα, ο χαρακτήρας της ΛαΡόι ρίχνεται στις εξωφρενικές υπερβολές της εποχής, όταν ο κινηματογράφος περνούσε από τον βωβό κινηματογράφο σε ομιλητικός.

Εκτός από το σεξ, τα ναρκωτικά και τη γενική ακολασία, είναι απρόβλεπτη στα άκρα: κάνει crowd-surf στα πάρτι και παλεύει με ένα φίδι για… συγκινήσεις, μαζί με έναν γερασμένο ηθοποιό, τον Jack Conrad, τον οποίο υποδύεται ο Μπραντ Πιτ.

Η Κλάρα μνημονεύεται σήμερα για την έντονη σεξουαλικότητά της, απτή ακόμα και στη βωβή οθόνη και την εμφάνισή της που μοιάζει με την Μπέτι Μπουπ.

Αρραβωνιασμένη τουλάχιστον έξι φορές, έγινε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κινηματογράφου της εποχής της, τόσο δημοφιλής που έλαβε 45.000 γράμματα θαυμαστών σε έναν μόνο μήνα.

Η αγαπημένη ηθοποιός του Αλ Καπόνε

Ο Αμερικανός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε την ανέφερε ως την αγαπημένη του ηθοποιό. Όταν επισκέφτηκε το Βερολίνο τη δεκαετία του 1930, ο Χίτλερ δήλωσε επίσης θαυμαστής και της έδωσε ένα αντίγραφο του Mein Kampf.

Σήμερα, ο εγγονός της Δρ Μάικλ Μπελ, οδοντίατρος στο Λας Βέγκας, λέει στη Mail ότι ελπίζει ότι θα τη θυμούνται για το ταλέντο της:

«Ο μπαμπάς μου πάντα έλεγε ότι η μητέρα του ήταν η μεγαλύτερη ηθοποιός στον κόσμο και αν δεις κάποια από αυτήν ταινίες τώρα, μπορείτε να δείτε πώς ήταν σε θέση να προβάλει ένα εκπληκτικό φάσμα συναισθημάτων στην οθόνη».

Γεννημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1905, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από φτώχεια, ψυχικές ασθένειες και σεξουαλική βία. «Τα παιδικά χρόνια της Κλάρα ήταν ακραία τραύματα», λέει ο ιστορικός κινηματογράφου Jeff Crouse από το Σιάτλ, ο οποίος έχει μελετήσει εκτενώς την ιστορία της ζωής του «It-girl».

«Η μητέρα της Σάρα ήταν ψυχικά άρρωστη και αγανακτούσε την κόρη της. Η Κλάρα ξύπνησε μια φορά και βρήκε τη μητέρα της να στέκεται από πάνω της με ένα χασάπηκο μαχαίρι στο λαιμό της. Ο πατέρας της Ρόμπερτ, ο οποίος ήταν βίαιος νταής, τη χτύπησε και τη βίασε » λέει ο Crouse .

Το 1921, σε ηλικία 16 ετών, συμμετείχε σε διαγωνισμό ταλέντων με την ελπίδα να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Κέρδισε και έφτασε στο Χόλιγουντ δύο χρόνια αργότερα, όταν τράβηξε την προσοχή του Ben Schulberg, ενός ανεξάρτητου σκηνοθέτη που έγινε επικεφαλής της παραγωγής στα Paramount Studios.

Έβαλε την Κλάρα σε επιτυχημένες ταινίες όπως το Wings, όπου δύο πιλότοι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αγωνίζονται για τον έρωτά της, και οι οποίες κέρδισαν το πρώτο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το 1929.

Ειλικρινής σχετικά με τη σεξουαλικότητά της και περιφρονώντας τον άγραφο κώδικα συμπεριφοράς του Χόλιγουντ πως μπορούσες να κάνεις ό,τι θέλεις αρκεί να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, η επαναστατική φύση της Κλάρα συγκλόνισε τους ανθρώπους και τελικά έγινε persona non grata για το κατεστημένο.

«Στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920, υπήρχαν πολλά λεφτά που έσκαγαν. Γίνονταν πάρτι κάθε βράδυ και οι άνθρωποι είχαν πολυτελή τρόπο ζωής. Ήταν η ενσάρκωση εκείνης της ηλικίας. Η Κλάρα ήταν τόσο νέα, τόσο τολμηρή και τόσο ενεργητική που άφησε όλες τις άλλες ηθοποιούς στο πέρασμά της.

«Ήταν ελεύθερο πνεύμα και της άρεσε το σεξ. Άντρες έπεφταν στα πόδια της και είχε σχέσεις με μερικούς από τους πιο επιθυμητούς άντρες του Χόλιγουντ όπως τους ηθοποιούς Gilbert Roland, Gary Cooper και τον σκηνοθέτη Victor Fleming» , λέει ο Crouse.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη για το Βabylon, η Μάργκοτ Ρόμπι, η ηθοποιός που ενσαρκώνει την Κλάρα, είπε: «Όποτε προσπαθώ να φτιάξω έναν χαρακτήρα, πρέπει να καταλάβω την παιδική τους ηλικία. Μπορώ να δικαιολογήσω οτιδήποτε κάνουν αργότερα στη ζωή, αν το καταλάβω.

«Είχε ίσως την πιο φρικτή παιδική ηλικία που μπορώ να φανταστώ για κανέναν. Μπορείτε να δικαιολογήσετε οτιδήποτε κάνει και πει σε αυτήν την ταινία, αν φαντάζεστε ότι βίωσε κάτι τέτοιο ως παιδί» είπε η Μάργκοτ Ρόμπι.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: