Το περισσό θράσος του Τσαβούσογλου: Ανακάλυψε ότι τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από την Ελλάδα!

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν από την Ελλάδα» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, υποστήριξε ότι «τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία».

Οι Τούρκοι λένε αυτά που λένε είτε επειδή θεωρούν ότι εύκολα μπορούν να προβάλλουν ψεύτικους ισχυρισμούς και ξεδιάντροπα να παραπλανούν τη διεθνή κοινότητα, βασισμένοι σε δοκιμασμένη συνταγή δεκαετιών, είτε επειδή γνωρίζουν ότι οι εκβιασμοί και οι παρανομίες τους δεν έχουν καμία συνέπεια και τιμωρία.

Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου περί «νέων συνόρων» της Ευρώπης εντάσσονται στη συνήθη προπαγάνδα της Τουρκίας. Άλλοτε εμφανίζεται ως υπερδύναμη της περιοχής και άλλοτε ως αδικημένη από όλους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε με περισσό θράσος ότι «τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία», μια χώρα που καταστρατηγεί τις ευρωπαϊκές αρχές, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατέχοντας παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος για 48 και πλέον χρόνια.

ΠΑΝ. ΠΑΝ., Φιλελεύθερος

Σημαντική πρωτοβουλία: Τα ΟΥΚ της Κύπρου και της Ελλάδας κολύμπησαν στα νερά της Λεμεσού για το Ίδρυμα «Μικροί Ηρωες» και τα παιδιά με καρκίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: