Το Παρίσι σε αστυνομικό κλοιό για τον ημιτελικό της Γαλλίας με το Μαρόκο: Εκρηκτικός συνδυασμός με διαφορές και εκτός γηπέδου

Οι αστυνομικοί φρουρούν καθώς Γάλλοι και Μαροκινοί οπαδοί γιορτάζουν τη νίκη των ομάδων τους στον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 μεταξύ Μαρόκου και Πορτογαλίας και Γαλλίας εναντίον της Αγγλίας, στη λεωφόρο Champs Elysees στο Παρίσι, Γαλλία, 10 Δεκεμβρίου 2022. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




10.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης στη Γαλλία για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ των Μπλε και του Μαρόκου, εκ των οποίων 5.000 στην περιοχή του Παρισιού, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν.

Οι αρχές περιμένουν, πως όποια κι αν είναι η έκβαση του αγώνα, να πρέπει να διαχειριστούν ακόμα περισσότερο κόσμο από ό,τι μετά τους προημιτελικούς.

Από την άλλη, τα Ηλύσια Πεδία δεν θα είναι κλειστά στην κυκλοφορία, διευκρίνισε την Τρίτη στην Εθνοσυνέλευση. Από την πλευρά του μετρό, προς το παρόν, κανένας σταθμός δεν θα είναι κλειστός, αναφέρει και σήμερα το πρωί της Τετάρτης το αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι.

Διπλάσιοι αστυνομικοί από το Σάββατο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό το Σαββατοκύριακο, οι δυνάμεις που είχαν ικανοποιήσει τις αρχές το απόγευμα του Σαββάτου επρόκειτο να ενισχυθούν για την Τετάρτη. Οι αριθμοί που θα παρουσιαστούν στην πρωτεύουσα θα είναι έτσι σχεδόν διππλάσιοι σε σχέση με τον προημιτελικό αγώνα, με 2.200 αστυνομικούς στο Παρίσι, έναντι 1.200 το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για τις αρχές, ο στόχος είναι να έχουν έναν ισχυρό μηχανισμό, ικανό να βάλει τέλος γρήγορα στις ζημιές σε επιχειρήσεις ή στη ρίψη βλημάτων με στόχο την αστυνομία.

Ενισχυμένη ασφάλεια γύρω από τα Ηλύσια Πεδία

Σε ένα νέο δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού έδωσε ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με όσα θα ισχύσουν για το μετρό. Εάν κανένας σταθμός δεν κλείσει, «θα τεθεί σε εφαρμογή ειδική επαγρύπνηση στη γραμμή 1 και στο RER A μεταξύ των σταθμών Charles-de-Gaulle Étoile και Châtelet». Οι σταθμοί George V, Franklin D. Roosevelt, Champs-Élysées Clémenceau και Concorde θα βρίσκονται επίσης υπό επιτήρηση.

«Το προσωπικό με πολιτικά ρούχα και στολή είναι υπεύθυνο, όλο το βράδυ, στην άμεση περίμετρο των Ηλυσίων Πεδίων αλλά και στα περίχωρα και σε όλη την επικράτεια του Παρισιού, για την καταπολέμηση κάθε μορφής παραβατικότητας», διαβεβαιώνει το αστυνομικό τμήμα.

Με πληροφορίες από leparisien.fr 
Eλλάδα Αθήνα 

Στο φουλ 45 πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Γαλλία για ομαλή ηλεκτροδότηση- Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: