Στην τελική ευθεία η απόφαση των ανακριτών για Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η πολύωρη ακρόαση των τεσσάρων κατηγορουμένων

Το δικαστικό συμβούλιο Βρυξελλών. Photo via Twitter@Dave Keating




Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3: 30 το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία ακρόασης της Εύας Καϊλή και των λοιπών τριών κατηγορούμενων για την υπόθεση Qatar gate.

Πλέον το τριμελές προδικαστικό συμβούλιο της βελγικής δικαιοσύνης συσκέπεται και τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για την προφυλάκιση ή μη των «τεσσάρων» κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα αλλά και από τη βαλίτσα του πατρός Καϊλή. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Χθες είχε δημοσιοποιηθεί φωτογραφία με παραταγμένες “ντάνες” χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι, ενώ σήμερα προστίθεται και η φωτογραφία με τη βαλίτσα που περιείχε τα 600.000 ευρώ και την οποία είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο στο κέντρο των Βρυξελλών, στην επιχείρηση της Παρασκευής.

 

Δημοσιογράφοι στο δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών

Επίσης, περιλαμβάνονται φωτογραφίες με κουτιά, χαρτόκουτες, χαρτοσακούλα και χαρτόδεμα όπου και πάλι στο εσωτερικό τους διακρίνεται πλήθος χαρτονομισμάτων.




Σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo, oρισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται. O τόπος έκδοσης των χαρτονομισμάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες.

Λίγες ώρες πριν την απόφαση των Βέλγων, η Μετσόλα αδειάζει την Καϊλή: «Η σαφής εντολή στους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: