Υπό πολιορκία το δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών από δεκάδες δημοσιογράφους: Εν αναμονή της απόφασης για την Εύα Καϊλή

Δημοσιογραφοι εν αναμονή των συλληφθέντων screenshot twitter




Δεκάδες δημοσιογράφοι πολιορκούν το Δικαστικό Μέγαρο Βρυξελλών αναμένοντας την απόφαση για τη προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή και των άλλων τριών κρατουμένων  για το Qatargate

Θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος όπου και θα αποφασισθεί αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, που βρίσκεται στο σημείο συνήθως τα αυτοκίνητα φτάνουν στον χώρο, ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν μέσα. «Κανείς δεν μπορεί να δει τους ανθρώπους που οδηγούνται στις δικαστικές αρχές. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και για τους τέσσερις συλληφθέντες. Δηλαδή θα μπουν, θα ανέβουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να καταθέσουν και να έχουμε σήμερα μία απόφαση, μία ανακοίνωση για το ποιο θα είναι το μέλλον τους, εάν θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν ή εάν θα επιστρέψουν στις φυλακές».

Κατά τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο η Εύα Καϊλή πιθανόν να ζητήσει αναβολή λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Λίγες ώρες πριν την απόφαση των Βέλγων, η Μετσόλα αδειάζει την Καϊλή: «Η σαφής εντολή στους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: