Σε δεινή θέση ο Αβέρωφ μετά την αποκάλυψη του προέδρου του ΔΗΚΟ: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για τα μισά υπουργεία που πρόσφερε στον Νικόλα

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σκασμένος στα …γέλια. Δεξιά ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία via Καθημερινή Κύπρου




Αντί να απαντήσει στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλα Παπαδόπουλο, για την αποκάλυψη του ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου του πρόσφερε τα μισά υπουργεία της Κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) είναι στην φάση άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Μιλώντας στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έδωσε συνέχεια στην αναφορά του Νίκου Χριστοδουλίδη στο τελευταίο διακαναλικό debate, δηλώνοντας ότι όντως ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε ανεπίσημες επαφές που είχαν, πρότεινε στο ΔΗΚΟ τα μισά υπουργεία της Κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές. Μάλιστα αυτό, όπως λέει, έγινε στην παρουσία και τρίτων προσώπων και χωρίς καν να συζητηθούν οι οποιεσδήποτε πολιτικές θέσεις.

Επαναλαμβάνει τη θέση ότι δεν υπάρχει καμία μυστική συμφωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και ότι το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι πλαστό, τονίζοντας ότι το μόνο πλαίσιο συνεργασίας που υπάρχει είναι το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου.

Διαψεύδει επίσης ότι υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία για μετεκλογική συνεργασία του ΔΗΚΟ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, χαρακτηρίζοντας ως άριστη την μέχρι τώρα συνεργασία τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι όπως πρέπει να είναι μία συνεργασία ενός κόμματος με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ απαντά στους χαρακτηρισμούς περί κυβέρνησης «αχταρμά», επισημαίνοντας πως η συνύπαρξη πολλών πολιτικών δυνάμεων είναι και η απόδειξη της ικανότητας και δυνατότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη να πετύχει την ενότητα και συλλογικότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Δίνει τη δική του ερμηνεία για το πώς ο ίδιος εννοεί την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και εξηγεί το πώς θα υπάρχει συντονισμός των κομμάτων συνεργασίας τόσο μεταξύ τους όσο και με την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, υποδεικνύοντας ότι διαχρονικά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση τις πλείστες φορές δεν είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αναφέρεται στο δικό του πολιτικό μέλλον με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και σχολιάζει τα περί «πολιτικού Θεού», που ήταν για τους γονείς του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Γλαύκος Κληρίδης, όπως ο ίδιος ο υποψήριος ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Με ανακοίνωση του, ο ΔΗΣΥ, χωρίς να απαντά στον κ. Παπαδόπουλο, αναφέρει ότι η υποκρισία έχει και τα όριά της.

Σημειώνει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που από την επόμενη των βουλευτικών εκλογών δήλωνε πως το 2023 θα ήταν κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, σήμερα παριστάνει τον ανήξερο και δηλώνει πως αυτές είναι πρακτικές άγνωστες σε αυτόν.

Προσθέτει ακόμη πως, ο υπέρμαχος της τοξικότητας, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 και που δεν είχε κανένα ενδοιασμό να ρίξει τη χώρα στα βράχια παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της σταθερότητας.

Καταληκτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως, αυτός που επίμονα αποκρύβει τη συμφωνία διαμοιρασμού εξουσίας που έκανε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μίλα για διαφάνεια και υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

«Μας πρότεινε τα μισά υπουργεία»: Επιβεβαιώνεται η αναφορά Χριστοδουλίδη που αφήνει έκθετο τον Αβέρωφ Νεοφύτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: