Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου Ρομά: Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη [videos]

Διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Pομά, έξω από το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνελήφθη νωρίτερα, καθώς φέρεται να πυροβόλησε εναντίον 16χρονου, τα ξημερώματα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Σε συνέχεια της σύλληψης αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».




Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν σε πορεία ατόμων του αναρχικού χώρου στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, για το επεισόδιο και τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικούς.

Με την έναρξη της πορείας κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Αγίας Σοφίας όπου προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες, ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν προς Τσιμικσή, Αριστοτέλους και Μητροπόλεως.




Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί και νωρίτερα έξω από το Ιπποκράτειο όπου  νοσηλεύεται σε κρίσμη κατάσταση ο 16χρονος Ρομά.

Εκκληση των γιατρών να σταματήσουν τα επεισόδια

Τα επεισόδια προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο:

«Κατανοούμε τον πόνο των οικείων του 16χρονου, όμως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου τόσο σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των ασθενών, όσο και σε σχέση με στην προσέλευση του κοινού», είπαν οι γιατροί, σύμφωνα με το voria.gr, αναφέροντας ότι ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου γίνονται τα επεισόδια βρίσκεται η Παιδοογκολογική μονάδα.

Σημείωσαν ότι το νοσοκομείο έχει σήμερα γενική εφημερία σε όλες τις κλινικές παιδιατρικών και μαιευτικών περιστατικών και πολλοί γονείς φοβούνται να φέρουν τα παιδιά τους.

Εξέφρασαν, μάλιστα, την αγωνία τους μήπως τα επεισόδια γενικευτούν και επεκταθούν και μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, όπου υπάρχουν δεξαμενές οξυγόνου και μπορεί να προκληθούν μεγάλες καταστροφές.

Τελικά οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αποχώρησαν περι τις 9 το βράδυ.

‘Ανδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους είχαν αναποδογυρίσει και πυρπολήσει διαδηλωτές επάνω στο οδοστρωμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπολεως, άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μετά τις εννιά και μισή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, voria.gr

Μολότοφ και φωτιές σε οχήματα λίγο πριν από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Νέο Φάληρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: