Ρατσιστής, αντισημίτης, φίλος των Κου-Κλουξ-Κλαν: Στο φως η πραγματική «ταυτότητα» του Τραμπ που καταρρέει [video]

epa09670863 Activists participate in the January 6 Candlelight Vigil for Democracy at Union Square in front of the US Capitol in Washington, DC, USA, 06 January 2022. On 06 January 2021, then-incumbent US vice president Pence was due to certify the Electoral College votes before Congress, the last step in the process before President-elect Biden was to be sworn in. In the morning, pro-Trump protesters had gathered for the so-called Save America March. Soon after Trump finished his speech at the Ellipse, the crowd marched to the Capitol, breaching the premises for the first time in more than 200 years. EPA/PETE MAROVICH




Το περιοδικό Time ανακήρυξε τον Volodymyr Zelensky Πρόσωπο της Χρονιάς. Εάν το περιοδικό επέλεγε επίσης έναν Ηττημένο της Χρονιάς, αυτό θα πήγαινε στον άνθρωπο που προσπάθησε να εκβιάσει τον Ουκρανό πρόεδρο να συκοφαντήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να καταλήξει να παραπεμφθεί.

Αυτό υποστηρίζει στην ανάλυσή του, στην Jerusalem Post, ο DOUGLAS BLOOMFIELD

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την πιο δωρεάν διάκριση το 2016 και σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να την έχει στο διηνεκές, έτσι διέδωσε ψεύτικες αναπαραγωγές

Η προσθήκη στα τελευταία παράπονα του Τραμπ -ο κατάλογος είναι ατελείωτος- είναι ότι ηττήθηκε για την τιμή του Time, από έναν ηγέτη που έγινε διεθνής ήρωας εξευτελίζοντας τον έμπιστο φίλο του πρώην προέδρου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, χλεύασε το καύχημα του πρώην αφεντικού του ότι αν ήταν ακόμη πρόεδρος, θα είχε αποτρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό είναι σωστό, είπε ο Μπόλτον, γιατί ο Τραμπ δεν θα είχε σταθεί εμπόδιο στον Πούτιν αν η Ρωσία είχε εισβάλει, όπως έκαναν ο Ζελένσκι και ο Μπάιντεν.

Θα έπρεπε για τον Τραμπ να είχε καταδικαστεί ο Ζελένσκι επειδή είναι Εβραίος, όπως οι άνδρες που υβρίστηκαν για την καθοδήγηση της παραπομπής του, Άνταμ Σιφ και τον Τζέρι Νάντλερ. Ξεχώρισε τους δύο Δημοκρατικούς βουλευτές, προέδρους των επιτροπών Πληροφοριών και Δικαιοσύνης της Βουλής, αντίστοιχα, για τη δίωξή του. Ιδιαίτερα στόχευσε τον Σιφ, τον οποίο ονόμασε shifty, ένα παλιό αντισημιτικό ψέμα. Ο Τραμπ έχει αφήσει ένα μακρύ ίχνος αντισημιτικών περιττωμάτων και πρόσφατα έχει γίνει πιο δυσάρεστο.

Νεοναζισμός, ρατσισμός και ΚΚΚ

Έχει εντείνει τις κατηγορίες του για απιστία των Εβραίων σε αυτόν, σε αυτή τη χώρα και στο Ισραήλ. Μετά από όλα όσα έκανε για το Ισραήλ, τα τρία τέταρτα των Εβραίων είχαν το θράσος να τον καταψηφίσουν.

Και αν είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2024, ακόμη περισσότεροι θα το κάνουν μετά το δημόσιο δείπνο του με δύο εξέχοντα μέλη του φαν κλαμπ του Αδόλφου Χίτλερ. Οι καλεσμένοι του Τραμπ ήταν ο τραγουδιστής της ραπ Kanye West (γνωστός και ως Ye) και ο αρνητής του Ολοκαυτώματος, Nick Fuentes. Δεν θα μπορούσε να νιώθει πολύ άβολα με τους δύο καλεσμένους του ή τις απόψεις τους αφού δεν τους πέταξε έξω.

Σε ένα πρόσφατο βιβλίο για την κυβέρνησή του, ο Τραμπ φέρεται να είπε στον πρώην αρχηγό του επιτελείου του, Τζον Κέλι, «Ο Χίτλερ έκανε πολλά καλά πράγματα» και ευχόταν οι δικοί του στρατηγοί να ήταν τόσο πιστοί σε αυτόν όσο του Ντερ Φύρερ. Κάποιοι πράγματι προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν. Το Vanity Fair ανέφερε ότι μία από τις πρώην συζύγους του είπε ότι κρατούσε ένα βιβλίο με τις ομιλίες του Χίτλερ δίπλα στο κρεβάτι του.

Μετά τη δημοσιοποίηση των ειδήσεων της συνάντησης, ο Τραμπ αρνήθηκε ότι είχε ακούσει ποτέ για τον Φουέντες, όπως αρνήθηκε ψευδώς ότι γνώριζε τον ηγέτη του KKK Ντέιβιντ Ντιουκ, ο οποίος ενέκρινε τον Τραμπ δύο φορές.

Δεν υπήρξε καμία πραγματική αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς. Φυσικά, όλοι ορκίστηκαν ότι αντιτάχθηκαν στον αντισημιτισμό, αλλά παραδόξως δεν μπορούσαν να προφέρουν το όνομα του αρχηγού του κόμματός τους, ο οποίος είχε επιτεθεί στην πίστη των Αμερικανοεβραίων και φιλοξενούσε εξέχοντες αντισημίτες. Ήταν σύμμαχοι του κόμματος.

Η τέρψη του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στον αντισημιτισμό του Τραμπ υπενθυμίζει σε κάποιον ότι, όπως και στο όνομά του, βάζει τη σημερινή ρεπουμπλικανική και προφανώς, λευκή υπεροχή, αντισημιτική, ξενοφοβική εκδοχή του GOP – μπροστά από την Εβραϊκή.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ο Έλαν Καρ, κατήγγειλε τη σύγκρουση με άντρες όπως ο Φουέντες, ο οποίος είπε: «Κατουρώ το Ταλμούδ σας. Οι Εβραίοι να φύγουν από την Αμερική». Ο Carr είπε: «Το να κατευνάζεις τον αντισημιτισμό σημαίνει να προωθείς τον αντισημιτισμό».

Μόνο όταν ωθήθηκε από τη δημόσια κατακραυγή, ο Τραμπ βρήκε τα σωστά λόγια για να καταδικάσει το μίσος κατά των Εβραίων, αγνοώντας τον δικό του ρόλο. Και οι βοηθοί αναζήτησαν γρήγορα μια συνάντηση με μερικούς Εβραίους που θα μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι δεν θα τον αποδοκιμάσουν.

Δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο να βρει κανείς ένα εβραϊκό κοινό που δεν θα είχε καταδικάσει το δημόσιο δείπνο του με τους θαυμαστές του Χίτλερ. Ακόμη και η ακροδεξιά Σιωνιστική Οργάνωση της Αμερικής αναστατώθηκε. Όχι όμως η ομάδα haredi Ορθόδοξης εκπαίδευσης στη Διάσκεψη του Προέδρου της Torah Umesorah, η οποία συνεδρίαζε στο National Doral Golf Club του στο Μαϊάμι.

«Είμαι ο καλύτερος σύμμαχος του εβραϊκού λαού» είπε για πολλοστή φορά. Στη συνέχεια προειδοποίησε το κοινό του για τον αληθινό εχθρό. Το Κογκρέσο έχει γίνει σχεδόν αντι-ισραηλινό επειδή ορισμένοι Δημοκρατικοί μισούν το Ισραήλ με πάθος.

Το πόρισμα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Αυτή την εβδομάδα, η Επίλεκτη Επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο συνέστησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διώξει τον πρώην πρόεδρο για εξέγερση και άλλα εγκλήματα.

Περιλαμβάνει μια σειρά από άσχημες αλήθεις ειδήσεις. Η ανακοίνωσή του ότι θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία είχε πολύ περισσότερη αμηχανία και στεναγμούς παρά επευφημίες. Δεν υπήρχαν επιδοκιμασίες γνωστών επωνύμων και δύο αξιοσημείωτες μη επιδοκιμασίες: η αγαπημένη του κόρη, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, αποχώρησαν.

Ο αριθμός των Ρεπουμπλικανών που τον θέλουν να είναι ξανά υποψήφιος μειώνεται σταθερά, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Το USA Today-Suffolk University αποκάλυψε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι προτιμούν τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις έναντι του Τραμπ με διαφορά 56-33.

Η ενίσχυση της θέσης του Τραμπ ως ηττημένου, μια ταμπέλα που απεχθάνεται και ρίχνει το βάρος στους άλλους, ήταν μια σειρά από αποτυχίες. Ο Χέρσελ Γουόκερ έχασε τον δεύτερο γύρο της Γερουσίας της Τζόρτζια και κατηγορήθηκε ο Τραμπ. Η ομώνυμη εταιρεία του καταδικάστηκε και για τις 17 κατηγορίες για φορολογική απάτη και διάφορα οικονομικά εγκλήματα. Η Επιτροπή της Βουλής έλαβε τις από καιρό κρυμμένες φορολογικές δηλώσεις του. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε έναν ειδικό σύμβουλο για να ηγηθεί της ποινικής έρευνας. Η Τζόρτζια και η Νέα Υόρκη επιταχύνουν τις ποινικές τους έρευνες και η αγωγή του να εμποδίσει τους εισαγγελείς να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI στο Μαρ-α-Λάγκο απέτυχε.

Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου εξέδωσε μια ολοκληρωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματά της, τα στοιχεία και τις συστάσεις της ότι ο Τραμπ και ορισμένοι βασικοί σύμβουλοι θα κατηγορηθούν για διάφορες ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της εξέγερσης. Θα γίνει αμέσως μπεστ σέλερ.

Καθώς η πολιτική τύχη του Τραμπ φθίνει και τα νομικά του προβλήματα αυξάνονται, θα ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους και όλοι αυτοί οι άπιστοι Εβραίοι θα είναι ελκυστικοί στόχοι. Και το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι όλη αυτή η πολιτική τρέλα και ο εξτρεμισμός έχουν απογοητεύσει τους βασικούς υποστηρικτές του.

Η Daily Stormer, ένας νεοναζιστικός ιστότοπος που έχει υποστηρίξει τον Τραμπ ως «τον μόνο άνθρωπο που εκπροσωπεί πραγματικά τα συμφέροντά μας», δημοσίευσε την Πρώτη Οδηγία του, η οποία θα απευθυνόταν στον προτιμώμενο υποψήφιο: Να κατηγορείτε πάντα τους Εβραίους για όλα.

Με πληροφορίες από jpost.com
Ελλάδα Αθήνα 

“Ψευδείς” ζημιές και φοροαπαλλαγές δήλωνε ο Τραμπ για να γλυτώσει φόρους, ούτε μία δεκάρα την τελευταία χρονιά-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: