Qatar-gate στις Βρυξέλλες: Η Εύα Καϊλή μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες

FILE PHOTO: H Εύα Καϊλή σε δηλώσεις της από το Μαρόκο στις 10 Οκτωβρίου 2022. EPA, JALAL MORCHIDI




Η Εύα Καϊλή βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με όσα μετέδωσαν οι βελγικές εφημερίδες Le Soir και L’ Echo του Βελγίου.

Για την ίδια υπόθεση, μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει συλληφθεί και ο σύντροφός της, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός βοηθός στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών ενώ φέρεται να κρατείται και ο πατέρας της.

Χθες η πρόεδρος της Ευρωβουλής, με δήλωσή της, ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι εξουσίες και τα καθήκοντα που είχε η κυρία Καϊλή, που συγκαταλέγεται στους 14 αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην -αποστερηθείσα πλέον των αρμοδιοτήτων της- αντιπρόεδρο της Βουλής απαγγέλθηκαν κατηγορίες και οδηγήθηκε στις φυλακές.

 

Οι ανακοινώσεις της βελγικής δικαιοσύνης έγιναν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και στο πλαίσιο των ανακρίσεων την υπόθεση διαφθοράς, οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν τέσσερις συλλήψεις.

Αλλά δύο άτομα αφέθησαν ελεύθερα, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών.

Οι βλεγικές αρχές δεν έδωσαν τα ονόματα κανενός εκ των έξι.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο δημοσίευμα της L’ Echo κι αργότρερα της Le Soir ανέφεραν ότι η Εύα Καϊλή είναι μία εκ των συλληφθέντων.

Το δημοσίευμα της L’ Echo

Στην ανακοίνωσή της η βελγική εισαγγελία αναφέρει:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

 

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθξερα από τον ανακριτή.

Έρευνα διενεργήθηκε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου».

 

Politico: «Πρύτανης» του λόμπινγκ υπέρ Κατάρ η Καϊλή* Κρατείται για 2η μέρα, ενώ έρχονται ανακοινώσεις: Ποιά άλλα ονόματα εμπλέκονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: