Προπαγάνδα σοβιετικού τύπου από τον Πούτιν: Με Mercedes στην Γέφυρα Κερτς ενώ οι Ουκρανοί δυσπιστούν: Ήταν ο ίδιος ή σωσίας; [videos, photos]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, με τον Πούτιν να οδηγεί την Mercedes στην Γέφυρα Κερτς.




Tα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας μεταδίδουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν “επισκέφθηκε” την Γέφυρα Κερτς και μάλιστα οδήγησε ο ίδιος αυτοκίνητο που διέσχισε την λωρίδα κυκλοφορίας που είχε γκρεμιστεί μετά από ουκρανική επίθεση που ανατίναξε τη Γέφυρα.

Η έκρηξη και η φωτιά που ξέσπασε στη γέφυρα – θέτοντάς την εκτός κυκλοφορίας για καιρό –  ήταν ένα ακόμη πλήγμα στο γόητρο της ήδη τελματωμένης, αν όχι αποτυχημένης, ρωσικής εισβολής.

Το γεγονός ότι το Κρεμλίνο θεώρησε σκόπιμο να τραβήξει βίντεο με τον Πούτιν να οδηγεί στην Γέφυρα μοιάζει τουλάχιστον γελοίο, εκτός κι αν θεωρούν οι Ρώσοι επίτευγμα να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα σε γέφυρα που ανήκει στην υπό δική τους κατοχή Ουκρανική περιοχή από το 2014, την Κριμαία.

Η γέφυρα συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία. Οι Ουκρανοί λένε ότι από κει ξεκίνησε το 2014 ο πόλεμος με τη Ρωσία “κι εκεί θα τελειώσει”…. Η σημειολογία του πλήγματος ήταν εμφανέστατη.

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο Πούτιν έκανε βόλτα με αυτοκίνητο – μάρκας Mercedes μάλιστα ! – στη γέφυρα  και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα μετά τις ζημιές που υπέστη  τον Οκτώβριο.

Αμφισβητούν οι Ουκρανοί

Πάντως, η δημοσιοποίηση του βίντεο που φέρει την σφραγίδα του Κρεμλίνου, δημιούργησε κι άλλες εικασίες… Συγκεκριμένα, σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι, ο Άντον Γκερασένκο, αμφισβητώντας ότι ο ίδιος ο Πούτιν – κι όχι κάποιος από τους σωσίες του – ήταν στην Γέφυρα, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: “Πιστεύετε ότι πράγματι ήταν εκεί;”

Και παραθέτει και το βίντεο του Κρεμλίνου κάνοντας “ζουμ” στο πρόσωπο του Πούτιν, στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Yπήρξαν μάλιστα και αναρτήσεις χρηστών που συγκρίνουν το σύνηθες σημείο αναφοράς για την σύγκριση του Πούτιν με τους σωσίες του – το αφτί του – με τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Κι αυτοί συνεχίζουν τον συλλογισμό του Γκερασένκο, αν ήταν πράγματι ο “αληθινός Πούτιν”…

 

 

 

Με πληροφορίες από Reuters

Γέφυρα του Κερτς: Ανατίναξαν το μισητό σύμβολο ρωσικής κατοχής στην Κριμαία* «Είναι μόνο η αρχή» λένε οι Ουκρανοί [Η στιγμή της έκρηξης]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: