Σφίγγει ο κλοιός για την Εύα Καϊλή: Κρίθηκε προφυλακιστέα για ακόμη έναν μήνα, απορρίφθηκαν τα αιτήματά της

FILE PHOTO: Η Εύα Καϊλή που βρίσκεται προφυλακισμένη για το σκάνδαλο Qatargate. Στιγμιότυπο από βίντεο




Υπό κράτηση για τουλάχιστον ακόμη έναν μήνα θα παραμείνει η Εύα ΚαϊλήΤη σχετική ανακοίνωση έκανε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών, γνωστοποιώντας ότι « η προληπτική κράτησή της παρατείνεται κατά έναν μήνα».

Το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να επανεξεταστεί το αίτημά της να βγει από την φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά από 15 ημέρες.




Αν η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση το αίτημά να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.

Το δελτίο τύπου της εισαγγελίας αναφέρει ακόμη τα τυπικά, ότι δηλαδή η κ. Καϊλή «βρέθηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση που αφορά οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος» και προσθέτει ότι «για το καλό των ερευνών δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο».

Λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης, και μιλώντας στον Alpha, ο εκ των συνηγόρων της Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για κακό και βαρύ κλίμα εις βάρος της εντολέως του από την πλευρά των Βέλγων δικαστών.




H ακρόαση της Εύας Καϊλή στο Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες διήρκεσε μιάμισι ώρα και ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Εξερχόμενος της αίθουσας όπου διεξήχθη η ακρόαση ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, είχε μεταφέρει το αίτημα της εντολέως του να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.




Αμφότεροι οι δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Δεσμεύθηκε το ακίνητο στην Πάρο και κοινός λογαριασμός

Ο δικαστικός κλοιός για την Εύα Καϊλή ολολένα και στενεύει καθώς σήμερα ανακοινώθηκε επίσης ότι το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχει πλέον δεσμευθεί.

Η δέσμευση έγινε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Επίσης, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα.

POLITICO: Οικογενειακή υπόθεση για τις αδελφές Καϊλή πολιτική και business * Βίοι παράλληλοι σε ευρωπαϊκούς λαβυρίνθους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: