Πως ονειροφαντάζονται μικρά παιδιά τον Αγιο Βασίλη: “Πιο κοντός από τον μπαμπά και πιο χοντρός -Μπαίνει από καμινάδα ή ασανσέρ”

Ένας άντρας ποζάρει ως Άγιος Βασίλης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία της κεντρικής αγοράς στο Rzeszow, νοτιοανατολική Πολωνία, 11 Δεκεμβρίου 2022. EPA/Darek Delmanowicz POLAND OUT




Ναι, ο Άγιος Βασίλης έχει μαγικές δυνάμεις. Πείτε το όνομά του σε ένα πάρκο την ώρα του σάντουιτς και, αμέσως σταματούν τα παιχίδια, η φασαρία, τα παράπονα. Ας ακούσουμε τη χριστουγεννιάτικη ιστορία, των παιδιών που δεν αμφιβάλλουν καθόλου για την ύπαρξή του.

Η Iris, η Chloé, η Gabin, η Louisa, ο Antoine συμφωνούν απολύτως: Ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινα και λευκά ρούχα και καπέλο, μεγάλες μπότες, μια τεράστια λευκή γενειάδα. «Είναι λίγο κοντύτερος από τον μπαμπά, αλλά πολύ πιο παχύς», περιγράφει η Chloé, 6 ετών, σχηματίζοντας με τα χέρια τη σιλουέτα του. Ταξιδεύει με έλκηθρο, το τραβάει τάρανδος, και αποθηκεύει «όλα τα δώρα» σε ένα μόνο καλάθι. «Νομίζω ότι είναι μεγάλος, αλλά δεν ξέρω πόσο χρονών είναι. Λίγο πάνω από 100 ετών», καταλήγει κοιτώντας με αμφοβολία την ξαδέρφη της Ίρις, 7μιση ετών.

Γενικά περνάει από την καμινάδα. Γι’ αυτό «υπάρχει μια τρύπα», λέει η Ίρις. «Αν δεν έχουμε καμινάδα, έρχεται από το μπαλκόνι», συνεχίζει η Chloé. Και λόγω έλλειψης μπαλκονιού, οι γονείς θα μισανοίξουν ένα παράθυρο. Για τον Antoine, 6, δεν χρειάζεται να κανονίσετε το εσωτερικό του σπιτιού για να χωρέσει: Ο Άγιος Βασίλης ξέρει πώς να ανοίγει όλες τις κλειδαριές. Δεν μπαίνει στον κόπο να σκαρφαλώνει στις ταράτσες, που όλες έχουν διαφορετικά ύψη, «όχι όχι», παρκάρει το έλκηθρο του έξω από τα κτίρια, κάνει αόρατους του ταράνδους και παίρνει το ασανσέρ προς τον τελευταίο όροφο πριν κατέβει. από τις σκάλες και πηγαίνοντας πόρτα πόρτα στα διαμερίσματα μέχρι το ισόγειο. «Είναι απλό», λέει.

“Ένα μαγικό ραβδί με πραγματικά μαγικές δυνάμεις”

Η Κλόε σύντομα θα γράψει το γράμμα της, ζητώντας από τον Άγιο Βασίλη «ένα μαγικό ραβδί με πραγματικά μαγικές δυνάμεις για να κάνει τα πάντα» και «κρέμα κάστανου». Η Ίρις, η ξαδέρφη της, έχει ήδη γράψει τα δικά της. Ζήτησε  «ένα εργαστήριο για να φτιάχνει λάσπη, ένα εργαστήριο για να φτιάχνει σαπούνι και ένα shiba inu», το σκυλί που ονειρευόταν από καιρό εκείνη και ο αδερφός της.

Μα ο Άγιος Βασίλης έχει ένα μηχάνημα για να φτιάξει το shiba inus; Ένα βλέμμα σαστισμένο, γιατί ο Άγιος Βασίλης, όταν δεν το κάνει μόνος του, έχει μια κολασμένη αίσθηση επινοητικότητας.

Ο Γκάμπιν, 6 ετών σε ένα μήνα, μπορεί επίσης να περιγράψει το εργοστάσιο που έχει δημιουργήσει ο γέρος με τα άσπρα γένια για να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα. «Λοιπόν ναι, για να φτάσω έγκαιρα! », υπερασπίζεται, πίσω από τα όμορφα μπλε γυαλιά του. Ο μικρός κουνάει τα χέρια του: «Εκεί φτιάχνουν λούτρινα ζωάκια με αυτιά και ουρές, βάζουν μάτια, εκεί φτιάχνουν ρομπότ, Lego και δεινόσαυρους. Υπάρχουν κάποιοι που φτιάχνουν βιβλία σε ξύλινες μηχανές, και πηγαίνει σε μια μεγάλη τσουλήθρα που τα τυλίγει στο χαρτί δώρου με έναν φτιόγκο όταν φτάνουν στο κάτω μέρος». Το «Αυτοί» είναι μια ολόκληρη ομάδα από βοηθούς, μισά ξωτικά, μισά ζώα, τους οποίους θα ήταν πολύ ανόητο να του ζητήσουμε να τους περιγράψει γιατί, είναι εκνευρισμένος, «δεν ξέρουμε πραγματικά, είναι μεγάλο μυστικό».

Με πληροφορίες από leparisien.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Οι Ούννοι δεν ήταν «κακοί άνθρωποι», ήταν κλιματικοί πρόσφυγες: Ο Αττίλας εισέβαλε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για να βρει… νερό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: