Πετρίδης προς νέους καταδρομείς: Μόνιμος και αμετάθετος στόχος η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς

Ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης στην τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2022 ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι. Photo: pio.gov.cy




Μόνιμος και αμετάθετος στόχος μας είναι  η ποιοτική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς και η ενίσχυσή της με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης στον χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2022 ΕΣΣΟ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι όπου ο Υπουργός απευθυνόμενος στους παριστάμενους ανέφερε ότι οι νέοι καταδρομείς θα νοιώθουν «μεγάλη περηφάνια», που θα φέρουν και επίσημα από σήμερα το πράσινο μπερέ των θρυλικών καταδρομέων και τους συνεχάρη για την επιλογή τους να ακολουθήσουν “αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό δρόμο”.

Πρόσθεσε ότι «η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και κοπιαστικής προσπάθειας κατά την οποία απέκτησαν το «πνεύμα των Καταδρομών», το οποίο εδράζεται πρωτίστως στη συνέπεια και ακρίβεια εκτέλεσης της αποστολής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των ικανοτήτων ενός εκάστου αποτελεί μονόδρομο, εάν επιδιώκουμε τη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε επίλεκτα τμήματα”, όπως οι καταδρομείς, είπε.

Ο κ. Πετρίδης κάλεσε τους νέους καταδρομείς «με την ίδια αποφασιστικότητα και με το ίδιο σθένος» να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους μέχρι το τέλος της θητείας τους, ενώ συνεχάρη «τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές, οι οποίοι μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου επέδειξαν άριστο επαγγελματισμό και μερίμνησαν για την άρτια εκπαίδευση» των νέων καταδρομέων.

Όπως είπε ο Υπουργός «η ιστορία του ελληνισμού, αλλά και η σύγχρονη πραγματικότητα, μας διδάσκει ότι το πραγματικό πλεονέκτημα δεν έγκειται τόσο στους αριθμούς και στα μεγέθη, αλλά στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού και στο ακμαίο ηθικό του. Το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, μας αποδεικνύει συνεχώς την ποιότητα, τη συνέπεια, τη συστηματικότητα, την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του».

Αυτό, συνέχισε, «το βλέπουμε στις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά, στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που διεξάγουμε με τη συμμετοχή άλλων προηγμένων Ενόπλων Δυνάμεων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αλλά και στις επιδόσεις του προσωπικού στους διεθνείς διαγωνισμούς και στα σχολεία εκπαίδευσης».

 

«Αετός»: Διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης από Ελλάδα και Κύπρο – Εντυπωσιακές εικόνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: