Περισσότεροι από 200.000 Γάλλοι υπέγραψαν προκειμένου να ξαναγίνει ο τελικός του Μουντιάλ

PHOTO: Αφίσα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ via fifa.com




Την ώρα που ο Μέσι και η παρέα του πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλου, στην Γαλλία κάποιοι ζητούν να επαναληφθεί ο τελικός καθώς, όπως υποστηρίζουν, υπάρξαν αρκετά λάθη διαιτησίας και πως το παιχνίδι ήταν στημένο.

Η γαλλική ιστοσελίδα MesOpinions δημιούργησε μια πλατφόρμα, όπου οι πολίτες μπορούν αν θέλουν να αιτηθούν την επανάληψη του τελικού. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει λίγοι περισσότεροι από 200.000 Γάλλοι.

Στον τελικό του αιώνα, η παρέα του Αργεντινού Λιονέλ Μέσι νίκησε αυτή του Γάλλου Κιλιάν Εμπαμπέ στα πέναλτι(4-2) με το παιχνίδι να λήγει 2-2 στην κανονική διάρκεια του και 3-3 στην παράταση.

Οι Γάλλοι έχουν παράπονα και για τα τρία γκολ των Αργεντινών, καθώς πιστεύουν ότι βάσει των κανονισμών δεν θα έπρεπε να μετρήσουν.

Πιστεύουν ότι στο πρώτο γκολ, το πέναλτι του Μέσι, ο Ανχέλ Ντι Μαρία πέφτει πολύ εύκολα και ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να δώσει πέναλτι ο διαιτητής στην συγκεκριμένη φάση.

Στο δεύτερο, την τρομερή αντεπίθεση των Αργεντινών που οδήγησε στο γκολ του Ανχέλ Ντι Μαρία, έχουν κρίνει οι Γάλλοι πως την ώρα που ο Κιλιάν Εμπαμπέ χάνει την μπάλα, ο Κριστιάν Ρομέρο δεν του την έχει πάρει καθαρά, αλλά με φάουλ.

Στο τρίτο και τελευταίο, ο κανονισμός λέει πως κανείς αναπληρωματικός δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στον χώρο του γηπέδου την ώρα που η μπάλα «καίει», με τους Γάλλους να λένε πως τρεις από τους αναπληρωματικούς της Αργεντινής να έχουν «εισβάλλει» στον αγωνιστικό χώρο πριν ο Λιονέλ Μέσι σουτάρει την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση.

Ο διαιτητής του αγώνα, Σίμον Μαρτσίνιακ, τον οποίο οι Γάλλοι κατηγορούν για στήσιμο του τελικού, έχει δηλώσει πως οι ίδιοι οι Γάλλοι διεθνείς τον ευχαρίστησαν στην λήξη του τελικού, μην έχοντας κανένα παράπονο.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που μαζεύονται υπογραφές προκειμένου να επαναληφθεί ένας αγώνας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει ξανά στην Γαλλία, όταν η εθνική ομάδα αποβλήθηκε στο Euro του περασμένου καλοκαιριού από την Ελβετία.

ΠΗΓΗ: THE SUN

Η άμυνα «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό: Ήττα στο ΣΕΦ από τον Ερυθρό Αστέρα και υποχώρηση στη μάχη της τετράδας [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: