«Πάγωσαν» έξι λογαριασμοί των Παντσέρι, Τζόρτζι, Βιζεντίνι: Επικίνδυνες οι διαρροές λένε οι Βέλγοι- Μετέωρο το κατηγορητήριο για Καϊλή, ισχυρίζεται η υπεράσπιση [video]

Ο κος Δημητρακόπουλος, ανέφερε πως η Καϊλη ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα. Photo via screenshot youtube (https://www.youtube.com/watch?v=mMdBhkBfwmc)




Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate, καθώς το δικαστήριο του Μπέργκαμο μπλόκαρε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και στην κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βιζεντίνι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale.

Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Ο Βιζεντίνι δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του και ότι μένει «έκπληκτος», διότι από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο», αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του.

Βέλγιο: «Eπικίνδυνη» η επανειλημμένη διαρροή πληροφοριών

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν προειδοποιεί ότι η επανειλημμένη διαρροή πληροφοριών από την έρευνα είναι «επικίνδυνη» για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης.

Ο Van Quickenborne, μιλώντας σε συνέντευξή του στο POLITICO, είπε ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία άνοιξε μια ποινική έρευνα για τέτοιες διαρροές.

«Η υπεράσπιση μπορεί να το χρησιμοποιήσει φυσικά, γιατί το τεκμήριο αθωότητας είναι μια άλλη αρχή του κράτους δικαίου μας. Δεν εναπόκειται στον Τύπο να αρχίσει να καταδικάζει εκ των προτέρων τους ανθρώπους. Αυτό, φυσικά, είναι ευαίσθητο – αυτό είναι επικίνδυνο», είπε, μιλώντας από ένα ασφαλές σπίτι όπου περνά τα Χριστούγεννα λόγω απειλών εναντίον του από εγκληματικές ομάδες όπως οι συμμορίες ναρκωτικών.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης φρόντισε να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες της έρευνας, καθώς αυτό θα μπορούσε να παρεμποδίσει την υπόθεση. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η « βελγική δικαιοσύνη μας συνεργάζεται πολύ καλά με η ιταλική δικαιοσύνη σε αυτόν τον φάκελο». Τρεις από τους τέσσερις υπόπτους που αντιμετωπίζουν προκαταρκτικές κατηγορίες είναι Ιταλοί.

Για τον Van Quickenborne, η βελγική έρευνα αποδίδει ενώ τόνισε ότι το Βέλγιο δεν δίνει «δωρεάν στους εγκληματίες». Σημείωσε δε, και η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη «στέλνει επίσης ένα μήνυμα σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο στο μέλλον».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Βέλγιο ελπίζει να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα.

«Εναπόκειται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να οργανώσει καλύτερους μηχανισμούς ελέγχου όσον αφορά τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επίσης να οργανώσει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το βελγικό δικαστικό σώμα ευχαρίστως θα συνεργαστεί ακόμη πιο κοντά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Δημητρακόπουλος για κατηγορητήριο Καϊλή

Σχετικά με την προφυλάκιση της Εύας Καϊλη, «δεν την εξέπληξε η απόφαση. Την είχαμε προετοιμάσει ότι το πιθανότερο είναι να προφυλακιστεί. Υπήρχε ένα πολύ μικρό παράθυρο ελπίδας» ανέφερε ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο OPEN, σχολιάζοντας την απόφαση η του δικαστηρίου να παραμείνει η ευρωβουλευτής στη φυλακή.

Επιπρόσθετα, ο κος Δημητρακόπουλος, ανέφερε ακόμα πως «ο ανακριτής είπε στην πρόεδρο ότι “μέχρι στιγμής δεν έχω στοιχεία δωροδοκίας για την Καϊλή. Δεν έχω στοιχεία ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση”. Το κατηγορητήριο είναι μετέωρο. Γι αυτό είπα ότι είναι πολιτική δίωξη. Από πού προκύπτει ότι είναι ύποπτη φυγής; Η απόφαση αυτή δεν απέδειξε ότι μπορούσε να καταστρέψει πειστήρια. Όλα έχουν κατασχεθεί και γίνονται μπροστά σε όλο τον κόσμο. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όποιος κατηγορηθεί για διαφθορά θα κρατείται».

Πρόσθεσε δε, ότι «πουθενά δεν υπάρχει παραδοχή ότι γνώριζε παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της. Είναι ανακριβή τα όσα έχουν βγει προς τα έξω. Ποτέ δεν είπε ότι «γνώριζα ότι ο σύζυγός μου παρανομούσε, ότι μπορεί να έπαιρνε παράνομα χρήματα». Οι βαλίτσες που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν τη μέρα που συνελήφθη. Η στιγμή που διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων ήταν η μέρα της σύλληψης.

Αν εσείς θέλετε να πείτε πράγματα που δεν είναι θέση της κ. Καϊλή. Μη μιλάτε για ποσά, γιατί η εισαγγελία δεν έχει πει ποτέ για ποσά. Όλα αυτά είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εισαγγελία ποτέ δεν ανακοίνωσε ποσά. Αμέσως προσπάθησε να απομακρύνει τη βαλίτσα. Πήρε αμέσως τον Παντσέρι, ήξερε ότι τα χρήματα δεν είναι του άντρα της. Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα».

Στο μεταξύ, την πύλη των φυλακών όπου κρατείται η Εύα Καϊλή πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο πατέρας της, μια μέρα με την απόφαση του Βέλγου εισαγγελέα να παραμείνει προφυλακισμένη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής για ακόμη έναν μήνα.

Qatar Gate: Ιταλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τη σύνδεση της Εύας Καϊλή με τον «φάκελο Μαρόκο» και το λογισμικό Pegasus

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: