«Όσοι εκθέτουν την Εκκλησία, να σταματήσουν»: Mε αιχμές η πρώτη δήλωση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου μετά την εκλογή του [βίντεο]

O νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στις πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του. Photo screenshot via YouTube




Με αιχμές συνοδεύτηκε η πρώτη δήλωση του νέου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, Γεώργιου μετά την εκλογή του, αφού κάλεσε «όσους περιφέρονται από μέσο σε μέσο και εκθέτουν και την Εκκλησία και τους εαυτούς τους να σταματήσουν».

Σε δήλωση του αρχικά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον θεό που επέτρεψε τη σημερινή εκλογή του, τους συνοδικούς που με την ψήφο τους τους εξέλεξαν και τον λαό που τον έστειλε στο τριπρόσωπο.

Επεσήμανε ότι «η τόσο μεγάλη ιστορία της Εκκλησίας μας με 2000 χρόνια και με τους τόσους αγώνες της για να κρατηθεί ο τόπος και χριστιανικός και ελληνικός κάνουν τα πόδια μου να λυγίζουν».

Πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί μη κατώτερος των προκατόχων του. «Η πατρίδα μας περιμένει την ελευθερία της και ο λαός μας περιμένει να ενσκήψουμε στα προβλήματά του πολλά από τα οποία προέρχονται από την εισβολή και κατοχή», σημείωσε ακολούθως.

Ανέφερε καταληκτικά ότι «νομίζω από σήμερα και κάποιοι οι οποίοι είχαν σαν ασχολία τους να περιφέρονται από μέσο σε μέσο και να εκθέτουν και την Εκκλησία και τους εαυτούς τους να σταματήσουν».

ΠΗΓΗ: philenews.com

“Λευκός καπνός” στην Κύπρο: Nέος Αρχιεπίσκοπος ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: