«Όλη η Ελλάδα είναι άρρωστη», αγγίζουν τα 30.000 τα κρούσματα γρίπης κάθε μέρα: Εμβολιαστείτε λέει ο καθηγητής Τζανάκης

FILE PHOTO: Εμβολιασμός κατά της γρίπης. EPA, ETIENNE LAURENT




Για τις εξαιρετικά μεταδοτικές λοιμώξεις, που ταλανίζουν ολόκληρη την Ευρώπη, καθώςκαι για την πρόληψη μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ξεκίνησε με τη φράση «όλη η Ελλάδα είναι άρρωστη» και έκανε λόγο για με 30.000 κρούσματα τη μέρα, με τον αναπνευστικό – συγκυτιακό ιό (RSV) και τη γρίπη να παίρνουν τα ηνία.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς ο RSV προσβάλει και μεγάλες ηλικίες, επισημαίνοντας ότι «μεγάλοι άνθρωποι, με υπόστρωμα σε νοσήματα, νοσούν βαριά με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα νοσοκομεία».

Μόνος σύμμαχος στη μάχη κατά των ιών φαίνεται να είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και φυσικά αυτό της γρίπης, το οποίο εμπεριέχει το στέλεχος «Η3Ν2» που υπάρχει και στη γρίπη, δημιουργώντας έτσι μια ασπίδα μεγάλης (αν όχι εξολοκλήρου) προστασίας όπως δήλωσε στη συνέχεια ο καθηγητής.

Ο κ. Τζανάκης συνέδεσε τη μεταδοτικότητα του αναπνευστικού ιού, χαρακτηρίζοντάς της ιδιαίτερα ισχυρή, μέσω των χεριών, των επιφανειών και των αντικειμένων, συνιστώντας καλή αντισηψία.

Πηγή: skai.gr

ΕΟΔΥ: Σε έξαρση η γρίπη, μεγάλη αύξηση επισκέψεων στους γιατρούς – ένας θάνατος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: