Ο Ράμα αγόρασε 3 drones Bayraktar από την Τουρκία: Προαναγγέλει ευρύτερη συνεργασία με Ερντογάν [photos, video]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά τριών drones Bayraktar από την Αλβανία, παρουσία του Έντι Ράμα. photo via Twitter




Συμφωνία αγοράς τριών drones Bayraktar από την Τουρκία υπέγραψε η Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας κατασκευής του και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Υπογράψαμε εξαγωγικό συμβόλαιο με την Αλβανία, με την οποία πορευτήκαμε αιώνες και με την οποία έχουμε ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους δεσμούς. Με αυτήν τη συμφωνία , ο αριθμός των χωρών με τις οποίες υπογράψαμε εξαγωγικές συμβάσεις για τα #BayraktarTB2 SİHA έγιναν 27. Καλή τύχη και καλή επιτυχία…” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τουρκική εταιρεία.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε προχθες στα Τίρανα, παρουσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τον “ουσιαστικό ρόλο που έπαιξε στην διαδικασία”.

Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας, της καταπολέμησης του εγκλήματος και της παράνομης καλλιέργειας χασίς, της πολιτικής έκτακτης ανάγκης, της προστασίας της επικράτειας και της συλλογής γεωχωρικών πληροφοριών“, δήλωσε ο  Ράμα στην ομιλία του στην τελετή υπογραφής, ενώ για τον Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:

«Ο Ερντογάν ήταν απαραίτητος σε αυτή τη διαδικασία γιατί όλοι γνωρίζουμε όταν πρόκειται για μη επανδρωμένα οχήματα, drones όπως είναι γνωστά σήμερα, δεν είναι μόνο να έχεις χρήματα, είναι επίσης να μπορείς να περάσεις και να σπρώξεις στην ουρά γιατί η ουρά είναι πολύ μακριά και από την άλλη είναι το γεγονός ότι είσαι στη σωστή πλευρά», είπε ο Ράμα.

  • Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συμφωνία δεν είναι μόνο για την αγορά drones, αλλά και για τη δημιουργία γέφυρας μεταξύ των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων και της εταιρείας «Bayraktar», η οποία θα φροντίζει για την εκπαίδευση ανθρώπων. Είπε ότι περισσότερα από 30 άτομα θα επιλεγούν προσεκτικά με τη βοήθεια της εταιρείας «Bayraktar» και θα προετοιμαστούν να αναλάβουν τη λειτουργία του κέντρου ελέγχου, το οποίο θα είναι η πιο υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση στην αεροπορική βάση Kuçova.

Ο  Ράμα είπε ότι «έχουμε υπογράψει για το πλήρες πακέτο και τα τρία πρώτα drones θα είναι έτοιμα για κάθε περίσταση, οπλισμένα για κάθε περίσταση».

Με πληροφορίες από Argumentum.al

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια: Δύο ζεύγη F-16 πέταξαν πάνω από την Κίναρο, μετά το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: