Ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ επιστρέφει και υπόσχεται «κόλαση» στον Ερντογάν: Έρχεται η μέρα για την εκδίκηση – Θα βγουν ακόμη κι αν με σκοτώσουν

FILE PHOTO: O αρχιμαφιόζος που ζει στο Ντουμπάι “ξαναχτύπησε”. Screenshot via YouTube




Με μια σαφή προειδοποίηση προς το καθεστώς Ερντογάν επαναμφανίστηκε ο πάλαι ποτέ εκλεκτός του ισλαμιστή Τούρκου προέδρου, αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, με ανάρτησή στο twitter, μετά από τρεις μήνες «σιωπής».

Ο εξόριστος μαφιόζος που πολλάκις έχει ταχθεί κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έκανε χθες (Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου) μετά από πολύμηνη απουσία, ένα retweet από λογαριασμό με το όνομα Ersin Peker, που γράφει το εξής:

«Μερικές φορές προσποιείσαι ότι είσαι αναίσθητος, μερικές φορές προσποιείσαι ότι είσαι άρρωστος, μερικές φορές προσποιείσαι ότι είσαι νεκρός, Μερικές φορές τους επιτρέπεις να σε βλάψουν σε μικρές δόσεις! Όταν όμως έρθει η μέρα, ξέρεις πώς να πάρεις την εκδίκησή σου…!”

Η εν λόγω ανάρτηση αφαιρέθηκε από το προφίλ του Σεντάτ Πεκέρ λίγο αργότερα.

Το επίμαχο retweet που πλέον δεν υπάρχει στον προσωπικό λογαριασμό του Σεντάτ Πέκερ. Photo via cumhuriyet.com.tr

Ο Turhan Çömez, επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου του «Καλού Κόμματος» ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Peker. Ο Çömez ανέφερε ότι ο Peker ήταν έτοιμος να καταθέσει στις αρχές που ερχόταν από την Τουρκία και είπε: “Είμαι έτοιμος να κάνω όλες τις αποκαλύψεις μέσω του συστήματος SEGBİS. Κατέγραψα όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα. Τα έστειλα σε 2 διαφορετικές χώρες. Αν με σκοτώσουν, όλη η Τουρκία θα τα μάθει».

Σημειώνεται πως ο Πέκερ, ο οποίος δημοσίευε βίντεο στο Youtube από το 2020 εξαπολύοντας δημόσια κατηγορίες ενάντια στο περιβάλλον του Ερντογάν για υποθέσεις διαφθοράς, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις, αυτή τη φορά για τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, δύο μήνες πριν τις επερχόμενες εκλογές του 2023, προκαλώντας ανησυχίες στο κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα, οι αποκαλύψεις του σχετικά με την διαπλοκή της πολιτικής με το οργανωμένο έγκλημα που απέδειξαν  ότι η διαφθορά έχει εξαπλωθεί στην προεδρία, αποτέλεσαν τον λόγο για τον οποίο από τα μέσα Οκτωβρίου τέθηκε σε εφαρμογή ένας νέος νόμος περί παραπληροφόρησης.

ΟΠεκέρ, πρώην αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης είχε στενούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Ερντογάν για χρόνια, αλλά τώρα έχει γίνει ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του, δημοσίευσε ιδιωτικές συνομιλίες στο WhatsApp και φωτογραφίες κειμένων στο Twitter, τα οποία διατείνεται πως αποδεικνύουν ότι πολλά άτομα από τον στενό κύκλο του Ερντογάν εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας.

Ο Πεκέρ κατηγόρησε επίσης τη βουλευτή του AKP, Ζεχρά Τασκεσενλίογλου και τον αδελφό της και πρώην επικεφαλής της Εποπτικής Αρχής Κεφαλαιαγορών Αλί Φουάτ Τασκεσενλίογλου, για διαφθορά.

Παράλληλα, στο στόχαστρο είχε βάλει και τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Για να αποφύγει το ένταλμα σύλληψης, ο Πεκέρ έφυγε από την Τουρκία και τώρα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Αμερικανός καθηγητής Ράιν Τζίνγκερας που ερευνά τη σχέση μεταξύ κράτους και εγκληματικών οργανώσεων και παρακολουθεί ιδιαιτέρως το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία εδώ και πολύ καιρό, εκτιμά πως οι ισχυρισμοί του Πεκέρ δεν είναι σαφές τι επίδραση θα έχουν στους υποστηρικτές της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από Cumhuriyet

Παρέμβαση Γκουτέρες για το Αφγανιστάν: Zητά από τους Ταλιμπάν την ανάκληση των απαγορεύσεων για τις γυναίκες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: