Ο Άγιος Βασίλης είναι φέτος φτωχός: Η διαφήμιση που κάνει τους Βρετανούς να κλαίνε* 20 εκατ. προβολές σε μια εβδομάδα [video]

Στιγμιότυπο από το διαφημιστικό κλιπ, όπου το παιδί βλέπει το πολυπόθητο δώρο του Άγιου Βασίλη. Screenshot via YouTube




Kάνει τους Βρετανούς να κλαίνε: Είναι μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική διαφήμιση που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των Βρετανών που δοκιμάζονται από την ενεργειακή και οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.

Ο σκηνοθέτης του τρίλεπτου διαφημιστικού, για λογαριασμό της αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis, ακολουθεί έναν νεαρό χήρο που παλεύει να κάνει τα Χριστούγεννα ξεχωριστά για τον γιο του εν μέσω της κρίσης του κόστους ζωής.

Το τρίλεπτο κλιπ έχει προσελκύσει περισσότερες από 20 εκατομμύρια προβολές στο Facebook και το TikTok και έχει αφήσει τους θεατές να ρίχνουν “μαύρο δάκρυ”… όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Το μήνυμα είναι ότι «τα Χριστούγεννα φτιάχνονται, δεν αγοράζονται» και ο σκηνοθέτης ευελπιστεί να το περάσει στις χιλιάδες οικογένειες που αγωνίζονται με τους αυξανόμενους λογαριασμούς και το κόστος φέτος.

Από τη δημοσίευσή του πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 12 εκατομμύρια προβολές μόνο στο Facebook και προκάλεσε ένα κύμα επαίνων και θετικών σχολίων.

Η διαφήμιση παρουσιάζει πλάνα από το πρώην σχολείο του ίδιου του σκηνοθέτη, το κουρείο και το νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος ο παππούς του.

  • Σε ένα σημείο , στο κουρείο, ο κουρέας ρωτά το παιδί τι θα πάρει δώρο για τα Χριστούγεννα. Κι αυτό απαντά θλιμμένα: «Ο Άγιος Βασίλης είναι φτωχός φέτος».

Ο πατέρας που είναι χήρος εμφανίζεται να φτιάχνει λιτά  γεύματα και κλείνει τη θέρμανση για να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία του γιου του, και  καταλήγει να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο καρτ – δουλεύοντας με το φως των κεριών – για να διασφαλίσει ότι το παιδί του θα έχει το δώρο του.

 

Η διαφήμιση τελειώνει στο νεκροταφείο της πόλης, όπου είναι θαμμένη η μητέρα του αγοριού, με την εικόνα της να του εύχεται καλά Χριστούγεννα καθώς καβαλάει το νέο του καρτ.

«Ξέρουμε ότι επηρεάζει πραγματικούς ανθρώπους και θέλαμε να το δείξουμε αυτό. Οι διαφημίσεις του σούπερ μάρκετ είναι όλες πολύ καλές, αλλά είναι όλες πολύ θετικές και φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, λέει ο σκηνοθέτης του κλιπ.

«Νομίζω ότι μερικές φορές έχουμε χάσει αυτό το νόημα των Χριστουγέννων. Δεν είναι όλα χριστουγεννιάτικα δέντρα, φανταχτερά φαγητά και καταπληκτικά δώρα. Χριστούγεννα είναι να περιτριγυρίζεσαι από την οικογένειά σου».

Ο σκηνοθέτης λέει ότι την φράση «ο Άγιος Βασίλης είναι φτωχός φέτος» την άκουσε να την λέει κάποιο παιδί…

Mε πληροφορίες από The Daily Mail

Και πάλι πέταξαν αβγά στον Βασιλιά Κάρολο: Στην διάρκεια επίσκεψης στο Λούτον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: