Μολότοφ, οδοφράγματα και φωτιές: Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκές με Ρομά, οι έξι από σκάγια [video]

Mολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, για τον τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τεταμένο παραμένει το κλίμα για δεύτερη ημέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν χθες Τρίτη στη Θεσσαλονίκη από τους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν με την ίδια ένταση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Από τις συμπλοκές δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των προσαγωγών.

Ομάδες Ρομά έκλεισαν τους δρόμους και έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ σε Αθήνα (στη Λ. Μεσογείων) και Θεσσαλονίκη που έσπευσαν στα σημεία όπου σημειώθηκαν εντάσεις.

Όπως κατέγραψε η ΕΡΤ, Ρομά πέταξαν Μολότοφ κοντά στο σημείο στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα είναι τεταμένο μεταξύ των Ρομά μετά τον αδικαιολόγητο σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στο κεφάλι από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Στην περιοχή της Μενεμένης στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το απόγευμα της Τρίτης τα επεισόδια εκτός από την περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι, επεκτάθηκαν σε Αχαρνές (Μενίδι), Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, στην Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων.




Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών συνολικά 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι έξι από σκάγια και οι τέσσερις από ρίψεις αντικειμένων, με τις πρώτες πληροφορίες για την υγεία τους να μην είναι ανησυχητικές.

Έχει γίνει άγνωστος αριθμός προσαγωγών ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί σε αρκετές περιοχής των δυτικών προαστίων της Αττικής όπου υπάρχουν καταυλισμοί Αθιγγάνων.




Σκηνικό έντασης επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου.



Ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης.

Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.

Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω

Το πρωί της Τετάρτης (7/12) η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο της Περιφερειακής Αιγάλεω λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από συμπλοκή με την αστυνομία.

Στην Περιφέρειακή Αιγάλεω παραμένουν το πρωί της Τετάρτης (7/12) δυνάμεις της αστυνομίας έως ότου συνεργεία να καθαρίσουν τον δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψαν στοιχεία, που να τους συνδέουν με τα επεισόδια, τα 16 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο μεταξύ, με νεότερη ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.

Συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε 21 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από τις 21 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Οπως αναφέρει η ΕΛΑΣ εκτός από τα Εξάρχεια επεισόδια έγιναν χθες το βράδυ και στην Αυλίζα Αχαρνών, όπου ομάδες νεαρών Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, άναψαν φωτιές στην περιοχή και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στην Αυλίζα Αχαρνών έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι 6 από σκάγια και οι υπόλοιποι 4 από ρίψεις αντικειμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Τριάντα πέντε προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: