Κτηνωδία μουλάδων στο Ιράν: Πυροβολούν με σκάγια στο στήθος και τα γεννητικά όργανα γυναίκες που διαδηλώνουν

FILE PHOTO: Διαμαρτυρία υπέρ των γυναικών του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη. EPA, ERDEM SAHIN




Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στοχοποιούν γυναίκες σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος με κυνηγετικά όπλα στο πρόσωπο, το στήθος και τα γεννητικά τους όργανα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν γιατροί από όλη τη χώρα σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν στον Guardian.

Γιατροί και νοσοκόμες που περιέθαλψαν τις διαδηλώτριες εν κρυπτώ για να αποφύγουν τη σύλληψη, δήλωσαν σε αποκλειστικό θέμα που δημοσιεύει ο Guardian ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη πρακτική διαπιστώνοντας ότι οι γυναίκες έφταναν συχνά στα ιατρεία με διαφορετικού είδους τραύματα από τους άνδρες, οι οποίοι είχαν πιο συχνά σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στα πόδια, τους γλουτούς και τις πλάτες τους.

 

Παρότι το μπλακ άουτ που έχουν επιβάλει οι Ιρανικές αρχές στο Διαδίκτυο έχει αποκρύψει μεγάλο μέρος της αιματηρής καταστολής των διαδηλωτών, φωτογραφίες που παρασχέθηκαν από γιατρούς στον Guardian έδειξαν καταστροφικές πληγές στο σώμα διαδηλωτών με σκάγια που χρησιμοποιούνται για κυνήγι πουλιών.

Με αυτά οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πυροβολήσει ανθρώπους από κοντινή απόσταση.

 

Μερικές από τις φωτογραφίες κατέδειξαν ανθρώπους με δεκάδες μικροσκοπικές σφαίρες χωμένες βαθιά στη σάρκα τους.

Ο Guardian μίλησε με 10 επαγγελματίες γιατρούς που προειδοποίησαν για τη σοβαρότητα των τραυματισμών, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες σε εκατοντάδες νεαρούς και νεαρές Ιρανές. Οι πυροβολισμοί στα μάτια γυναικών, ανδρών και παιδιών ήταν ιδιαίτερα συχνοί, είπαν.

 

Ένας γιατρός από την κεντρική επαρχία Ισφαχάν είπε ότι πιστεύει πως οι αρχές στοχεύουν άνδρες και γυναίκες με διαφορετικούς τρόπους «επειδή θέλουν να καταστρέψουν την ομορφιά των γυναικών».

 

«Προσέφερα τις υπηρεσίες μου σε μια γυναίκα περίπου 20 ετών, η οποία πυροβολήθηκε στα γεννητικά της όργανα από δύο σφαιρίδια.

Δέκα άλλα σφαιρίδια είχαν σφηνωθεί στο εσωτερικό του μηρού της.

«Δέκα σφαιρίδια αφαιρέθηκαν εύκολα, αλλά δύο από αυτά ήταν δύσκολα, επειδή ήταν σφηνωμένα ανάμεσα στην ουρήθρα και το κολπικό άνοιγμα», είπε ο γιατρός.

«Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κολπικής λοίμωξης, οπότε της ζήτησα να πάει σε έναν έμπιστο γυναικολόγο.

Η κοπέλα τού εκμυστηρεύθηκε ότι είχε κατέβει σε διαμαρτυρία όταν μια ομάδα περίπου δέκα πρακτόρων ασφαλείας έκανε κύκλους και την πυροβόλησε στα γεννητικά της όργανα και στους μηρούς.

 

Σοκαρισμένος από την εμπειρία του, ο γιατρός, ο οποίος -όπως και όλοι οι επαγγελματίες υγείας που αναφέρονται στο άρθρο του βρετανικού μέσου-  μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας υπό τον φόβο των αντιποίνων, είπε ότι δυσκολεέυεται να αντιμετωπίσει το σοκ και τον πόνο που αντιμετωπίζει.

«Θα μπορούσε να ήταν η ίδια μου η κόρη», λέει.

Με πληροφορίες από The Guardian

Λύτρωση για Γκράινερ, «όλα καλά» λέει ο Μπουτ, απογοήτευση για τον Πολ Γουίλαν που παραμένει 4 χρόνια έγκλειστος σε ρωσικές φυλακές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: