Δείτε Live τις δήλωσεις του Ρόμπερτ Μενέντεζ: Καταγγέλει στη διεθνή κοινότητα τον Ερντογάν για τις απειλές κατά της Ελλάδας και τις σχέσεις με Πούτιν

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ στη Γερουσία. Φωτογραφία via You Tube




Σε πολύ σημαντικές δηλώσεις, οι οποίες γίνονται στον απόηχο των νέων ιταμών απειλών του Ταγίπ Ερντογάν περί πυραυλικής επίθεσης στην Ελλάδα, προχωρά αυτήν την ώρα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Είναι σημαντικό ότι ο κ. Μενέντεζ θα “κατέβει” στην αίθουσα της Γερουσίας, απ’ όπου και κάνει τις καταγγελίες του εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν. Οι δηλώσεις του αναμένεται να μεταδοθούν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα ζητήσει από τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να καταστήσουν τον Ερντογάν υπόλογο για τις όλο και πιο στενές σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και για την εμμονή του σε καταπιεστικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και την συνεχιζόμενη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδρασαν την λύπη τους για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής, σύμφωνα με όσα σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star για την κλιμάκωση της ρητορικής και τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο διπλωματικών συμβούλων και στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ανέφερε, «σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Οι απειλές και η προκλητική ρητορική θα αυξήσουν μόνο την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της Άννας-Μαρίας Μπούρα, της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου και επικεφαλής συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: